nlc.hu
Egészség

Ételallergiás kisfiú halála

Tragédia Újpesten: tudhatták a szülők, hogy a gyereküknek ételallergiája van

Fekete zászló, fehér rózsa és mécsesek voltak ma annál az újpesti általános iskolánál, ahol egy hétéves kisfiú lett rosszul kedden, miután születésnapot ünnepeltek az 1.B-ben. Tortát is ettek a gyerekek, amiben mogyoróféleség is volt – írta meg a tragikus esetet az RTL.hu.

Miután evett a tortából a kisfiú, nem sokkal később hányt. Az iskolából azonnal szóltak a szüleinek, akik érte mentek, majd elindultak vele, de egy közeli benzinkútnál megálltak, mert a gyerek fulladni kezdett. A dolgozók hívták a mentőket, akik perceken belül megérkeztek, de nem tudták megmenteni a kisfiú életét. A lap úgy tudja, a gyermek ételallergiájáról a szülei tudtak is.

égő gyertya

Gyász (Fotó: iStock)

Az iskola a Híradónak azt nyilatkozta, kegyeleti okokból a vizsgálatok lezártáig nem nyilatkoznak.

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal a Híradó kérdésére azt közölte, hogy a jogszabály nem tiltja a házi készítésű sütemények, vásárolt cukrásztermékek közintézményekbe való bevitelét, de a gyermekek biztonságáért az intézmény felel.

Csáki Csilla gyermekgyógyász szerint ilyen esetekben azonnal be kell adni ezt az injekciót és hívni a mentőket. Az injekcióra azonban nincs TB támogatás, vagyis ha egy család meg akar felelni a szakmai ajánlásnak, és legalább két ilyen injekciót vásárol, az 50 ezer forintjába kerül.

A szakember kiemelte az emberek ilyenkor inkább azt várják, hogy elkezd pirosodni, elkezd dagadni, de ez a tapasztalat, hogy az 

az igazán súlyos allergiáknál szinte az első tünet a hányás.

A rendőrség foglakozás körében elkövetett, halált okozó gondatlan veszélyeztetés gyanúja miatt nyomoz.

A teljes riport itt tekinthető meg:

Kapcsolódó

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top