nlc.hu
Egészség

Szolnokon is bajban van a szülészet

Szolnokon is bajban van a szülészeti ellátás

Szakemberhiánnyal küzdenek a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Hetényi Géza Kórház-Rendelőintézetben.

A Magyar Narancsot egyik olvasója nemrég azzal kereste meg, hogy a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Hetényi Géza Kórház-Rendelőintézet szülészetén orvos- és ápolóhiány miatt “eddig is döcögött az ellátás, de már nem fogadnak szülésre anyukákat”. Ezt az információt állítólag más helyről is visszahallották.

A Magyar Narancs az ügyben szerette volna megtudni a kórház álláspontját az ügyben, de eddig nem kaptak választ a kérdéseikre, ahogyan egyelőre az Országos Kórházi Főigazgatóság sem válaszolt megkeresésükre, a Magyar Orvosi Kamarától pedig annyit tudtak meg, nincs hivatalos információjuk a helyzetről.

Kismama UH-vizsgálaton

Fotó: Pexels

A kórház egyik orvosa viszont megerősítette a fentieket, állítása szerint csökkent az orvoslétszám a szolnoki Hetényi szülészetén, vannak, akik szülési szabadságon vannak, vannak, akik más munkahelyet választottak, és több olyan rezidens is elment, akik semmilyen formában nem kötődtek Szolnokhoz. Hozzátette, mivel hétvégén, délután és éjszaka csak egy orvos van bent, illetve behívható készenlétis van, így nem tudnak újonnan, szülésre bejelentkező kismamákat fogadni, de az ÁNTSZ  kijelölt három kórházat, ahova a kismamák bejelentkezhetnek.

Nemcsak a szolnoki szülészet van bajban, néhány nappal ezelőtt arról írtunk, hogy június elsejétől nem lehet a Mohácsi Kórházban szülni, a kismamáknak Pécsre kell mennie. Történt mindez hónapokkal azután, hogy a covidos megbetegedések miatt humánerőforrás-hiány alakult ki a Mohácsi Kórházban, ezért felvételi zárlatot léptetett életbe Dr. Csizmadia Csaba, a mohácsi kórház főigazgatója az intézmény Szülészeti és Nőgyógyászati Osztályán.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top