nlc.hu
Egészség

Meghalt a 2 perc alatt egy üveg Jägert megivó férfi

Meghalt, miután két perc alatt ivott meg egy üveg Jägermeistert

A dél-afrikai férfi egy ivós játékban vett részt a barátaival, és ez okozta a vesztét.
Jägermeister

A dél-afrikai Limpopoban egy 25-30 év körüli férfi ivós játékot játszott a barátaival, és ehhez a 35%-os alkoholtartalmú Jägermeistert választották. A helyi lap beszámolója szerint az üvegnyi alkohol lehúzása után a férfi rosszul lett, összeesett, és bár gyorsan kórházba szállították, ott meghalt – írja a ladbible.

A limpopoi rendőrség beszámolója szerint egy kis italbolt előtt zajlott az ivós játék, és az volt a lényege, hogy ki tud meginni a leggyorsabban egy üveg Jägert. A győztes jutalma nagyjából négyezer forint értékű készpénz lett volna. Kész szerencse, hogy ilyen szintű megpróbáltatás után csak az egyik játékos esett össze. Szakemberek szerint ilyen alkoholmennyiség gyors elfogyasztása rendkívül megterheli a szervezetet. Az alkohol ilyen nagy arányban és gyorsan történő elfogyasztása megállít bizonyos hormonokat a szervezetben, melyek segítik a veséket abban, hogy vizet juttassanak vissza a testünkbe. Ez dehidratáltságot okozhat, és ennek mértékétől függ, mennyire leszünk másnaposak. Úgy fest, extrém esetben – lásd fentebb – ez akár halálhoz is vezethet.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top