nlc.hu
Egészség

Újabb információk a majomhimlőről

Kiderítették: a háztartási tárgyakon is megtelepedhet a majomhimlő

Újabb információk derültek ki a vírus viselkedéséről.

A majomhimlő vírusa számos hétköznapi háztartási tárgyon megmaradhat, ám az még nem egyértelmű, hogy ez terjesztheti-e a fertőzést – írja a Portfolio.hu.

majomhimlő

 Az ENSZ Egészségügyi Világszervezete július 23-án globális egészségügyi veszélyhelyzetet rendelt el a majomhimlő miatt – Fotó: Smith Collection/Gado/Getty Images

Az amerikai járványügyi hivatal közzétett egy olyan esetet, amely új felfedezésekkel szolgál a majomhimlőről. Két majomhimlős betegnek, akiknek közös az otthona, annak ellenére, hogy folyamatosan fertőtlenítik a felületeket, naponta többször kezet mosnak és rendszeresen zuhanyoznak, 20 nappal a tüneteik kezdete után még mindig megtalálható volt a vírus a háztartási tárgyaikon, mint például a kanapékon, takarókon, kávéfőzőn, számítógépes egéren vagy éppen a villanykapcsolón. Élő vírust azonban egyetlen tárgyon sem mutattak ki, ez pedig arra utal, hogy a fertőzések terjedésének alacsony a kockázata.

Mindez új megvilágításba helyezi a majomhimlő vírus viselkedését.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top