nlc.hu
Egészség

Napokig szünetel a szülészeti ellátás Tatabányán

Napokig szünetel a szülészeti ellátás a tatabányai Szent Borbála Kórházban

Öt napon át szünetel a szülészeti-nőgyógyászati ellátás a tatabányai Szent Borbála Kórházban.
Kórházi ágy

Az intézmény erről a múlt hét végén tájékoztatott a közösségi oldalán. Ebből kiderül, hogy „a nyári szabadságolások miatt” már a múlt pénteken sem fogadták a pácienseket, de most kedden, pénteken, vasárnap és a jövő kedden is más intézmények végzik ügyeleti időben az intézményhez tartozó lakosok szülészet-nőgyógyászati betegfelvételét és az új esetek ellátását.

Ennek értelmében a betegek és a szülő nők személyesen a győri és a székesfehérvári megyei kórház szülészeti-nőgyógyászati osztályait kereshetik fel hétköznap 15 órától, illetve hétvégén reggel 7 órától másnap reggel 7 óráig. A napközben meginduló szülések Tatabányán folynak tovább, a napközbeni és a folytatólagos ellátás a megszokott rendben történik. Azt írják, hogy a térség ellátása folyamatosan biztosított és egyetlen beteg sem marad ellátatlan.

A Magyar Hang a posztot kiegészítette azzal, hogy Győr nagyjából 45, Székesfehérvár pedig 50 perc alatt érhető el autóval a Szent Borbála Kórháztól.

Június elsejétől a Mohácsi Kórházban már egyáltalán nem lehet szülni, az érintetteket a jövőben Pécsen látják el. A nőgyógyászati járóbeteg-ellátást, a várandósgondozást, és a „ún. progresszív ellátási szintnek felelő nőgyógyászati műtéteket”, valamint a nőgyógyászati ügyeletet továbbra is biztosítja a kórház, de a szülést már nem. A változásra a Másállapotot a szülészetben mozgalom figyelt fel.

Egyes információk szerint a döntéshez hozzájárult, hogy alacsony a szülésszám Mohácson, ezért a szüléseket már nem ott látják el. 

(Hvg)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top