nlc.hu
Egészség

2023-ra sincs már időpont ultrahangra

2023-ra sem kapnak időpontot ultrahangra egy Pest megyei orvos betegei

Katasztrofális a helyzet, a rendszer tulajdonképpen már összeomlott – írja egy háziorvos kétségbeesetten.
Ultrahang

„Az egészségügy már összeomlott” – írta Facebookon egy Pest megyei háziorvos. Hozzátette:

Kész, vége, egész egyszerűen nem tudom, hogy mi a megoldás.

Ennek például az a jele, hogy hasi ultrahangra küldött betegei közül ketten is azzal jöttek vissza a napokban, hogy nem tudtak nekik időpontot adni. Sem most, sem jövőre – szúrta ki a 444.

A lap meg is kereste az orvost, aki elmondta: bármilyen ultrahangra (hasi, nyaki) már szeptember elején is csak jövő évi időpontot tudtak adni a Bajcsy-Zsilinszky Kórházhoz tartozó monori szakrendelőben, de most már 2023-ra sem. Mint mondta, beszélt telefonon pár hete a hasi ultrahangot végző főorvossal, aki arról panaszkodott, hogy „megfulladnak” a sok munkában, egész egyszerűen nem győzik. Nagyon sürgős esetekben sürgősségi osztályra küldheti a betegeket, viszont ha ilyenről nincs szó, akkor jelenleg nincs megoldás. Ahhoz ugyanis, hogy másik helyre küldhesse a betegeit, a Nemzeti Népegészségügyi Központnak kellene kiadni egy utasítást az általános átirányításról.

Kifejtette: nem eszközből, hanem szakemberből nincs elég, a várólisták óriásiak, három hónapon belül sehova nem kapnak időpontot a betegek. (Ebben persze nagy újdonság nincs, legfeljebb az, hogy ennyire súlyos a helyzet.) Egy Facebook-csoportban több kollégája is azt írta, hogy ők már eleve magánrendelésekre küldik a betegeket; kérdés, hogy akkor minek fizetjük a tb-t.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top