nlc.hu
Egészség
Különös videót készített Anzselika Habpatron a diabéteszről

Anzselika Habpatron magával beszélget a diabéteszről

Magyarországon hivatalosan több mint 1 millió felnőttet és több mint 5 ezer gyermek érint ezt a betegség.
Anzselika Habpatron beszélget magával.

Különös videóban hívja fel a figyelmet a diabétesz hónapjára Anzselika Habpatron. Az egyik legfontosabb diabétesz szervezet, az Egy Csepp Figyelem Alapítvány felkérésére az influenszer ezúttal saját magával, azaz Stefanovics Angéla színésznővel készített interjút arról, mik az ismérvei ennek a sokakat érintő betegségnek. Az már különös beszélgetés elején kiderül, hogy sajnos mindkettőjük édesanyja cukorbeteg.

A diabétesz hónapja alkalmából novemberben a világ 130 országában hívják fel a figyelmet erre a súlyos népegészségügyi problémára. A cukorbetegségben szenvedők száma Magyarországon is folyamatosan nőtt az elmúlt több mint egy évtizedben. A KSH adatai szerint 2019-ben Magyarországon hivatalosan több mint 1,1 millió felnőtt és több mint 5 ezer gyermek élt 2019-ben cukorbetegséggel, de a számok ennél valószínűleg nagyobbak, hiszen sokan nem tudják, hogy őket is érinti ez a betegség.

Az Egy Csepp Figyelem Alapítvány a Diabétesz Világnap – november 14. – tiszteletére, hagyományosan megrendezi az ingyenes családi és egészségnapját,  Egy Csepp Világnapot, ami idén november 20-án, a MOM Sport-ban lesz.

Nemrég Kolodko Mihály szobrász egyik új alkotásával szintén a cukorbetegség elleni küzdelem fontosságára hívta fel a figyelmet

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top