nlc.hu
Egészség

Mentális beteg volt az anya, aki megkéselte a kislányát

Egy hónapig volt lélegeztetőgépen a kislány, akit a mentális beteg édesanyja megszúrt

Egy apostagi anya többször megszúrta alvó kislányát, akit ezután egy hónapig tartottak lélegeztetőgépen.

Ahogy azt az nlc is megírta, az alvó apostagi kislányra az anyja, H. Judit támadt rá még szeptemberben: odament a lánya ágyához éjszaka, majd egy konyhakéssel többször is megszúrta a gyereket. Az eset után Fanni a fővárosi Heim Pál Gyermekkórházba került, ahol számos műtét után egy hónapig lélegeztetőgépen tartották, infúzióval táplálták, majd átvitték a Bethesdába.

rendőrség,

Fotó: iStock

Az édesanyával és a lányával együtt élt a nagyapa is, aki hetente kétszer látogatja az unokáját, akinek egyre jobb az állapota, de még nem tud lábra állni. Ugyan a bal karját már használja, az egyik lába ideiglenesen lebénult. A Blikk azt írja, hogy a szakemberek szerint sok-sok munkával fejleszthető és újra működhet majd.

„Nem tud semmit arról, mi történt vele. Érdekes, de egyelőre még rá sem kérdezett arra, miért van kórházban, én pedig még nem akartam felhozni szegénynek. Az édesanyja hiányzik neki, de most ki kell bírnia nélküle” – mondta a lapnak  a nyugdíjas József, aki régebben a Paksi Atomerőműben dolgozott mérnökként.

Az édesanya korábban angol tanárnőként dolgozott, mentális betegségei miatt otthagyta az iskolát. A támadás óta felszállították a budapesti elmemegfigyelő intézetbe, de jelenleg már Kecskeméten raboskodik. Az édesapja kéthetente jár hozzá a nő párjával. A édesapa kiemeli, hogy a nő mentális beteg, jelenleg háromféle gyógyszert kell szednie. A férfi azt is elmesélte, hogy a problémák még 1998-ban kezdődtek nála, miután a nagymamája meghalt. Utána többször kórházba került, majd rendszeresen felülvizsgálatokon vett részt. A tragédia idején havonta kellett volna injekciót kapnia, ám ezt kétszer sem adatta be magának, amiről az idős férfi nem tudott.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top