nlc.hu
Egészség

Szakorvoshiány miatt januártól bezárják a szentesi kórház szülészetét

Orvoshiány van, januártól bezárják a szentesi kórház szülészetét

A fekvőbeteg-ellátás átmenetileg szünetel majd, a kismamákat a környező nagyvárosokba irányítják át.

A szentesi Dr. Bugyi István Kórház egy közleményt osztott meg arról, hogy január 1-től a szülészet-nőgyógyászati osztályon a fekvőbetegek ellátása átmenetileg szünetel, a betegeket, illetve a kismamákat Hódmezővásárhelyre, Szegedre és Kecskemétre irányítják át, a szállításukat az Országos Mentőszolgálat végzi. Az osztály bezárásának oka a szakorvosok hiánya, áll az indoklásban. 

Újszülött baba betakarva

Fotó: Pexels

A Csongrád-Csanád megyei Szentesen 27 ezren élnek, a környéken lakókkal együtt mintegy 60 ezer ember maradhat a közelben gyorsan elérhető szülészet és nőgyógyászat nélkül. A kismamáknak, illetve a szülő nőknek a fél órára lévő Hódmezővásárhelyre, illetve az egy óra távolságra eső Szegedre vagy a szintén egyórányi útra lévő Kecskemétre kell az ottani kórházba eljutni, írja a Telex

Az, hogy a szakemberek hiánya problémát jelenthet, attól pedig régóta tartottak az emberek, ezért internetes kedvességkampánnyal próbáltak új szakorvosokat Szentesre csábítani, illetve volt nyilvános demonstráció is. 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top