nlc.hu
Egészség

Leáll a Honvédkórház január 1-jén, ide viszik helyette a betegeket

Január 1-jén nem fogad betegeket a Honvédkórház

Közleményt adtak ki arról, hogy mi indokolja a nem mindennapi döntést.
Szirénázó mentőautó

Ebben az áll, hogy 2023 első napján déltől másnap reggel 6-ig informatikai átállás miatt nem fogad majd betegeket a Honvédkórház.

A Nemzeti Népegészségügyi Központ tájékoztatójában az is szerepel, hogy az informatikai szünetre azért van szükség, mert az év első napján kiválással jön létre a belügyminiszter irányítása alatt egy új egészségügyi szolgáltató, az Észak-pesti Centrumkórház – Honvédkórház megnevezéssel, ehhez pedig elengedhetetlen a medikai rendszer átalakítása, adta hírül a Telex.

A Hvg.hu felsorolásából kiderül. hogy a sürgősségi szakellátást, valamint a sürgősségi betegellátó egységeken keresztül érkező belgyógyászai, gasztroenterológiai vagy kardiológiai ellátást igénylő betegeket az Uzsoki Utcai Kórházban, a Bajcsy-Zsilinszky Kórházban, a Semmelweis Egyetem Klinikai Központjában, a Szent Imre Kórházban, a kistarcsai Flór Ferenc Kórházban vagy a váci Jávorszky Ödön Kórházban látják majd el.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top