Bár magától értetődőnek tűnhet, hogy a tejet a hűtőszekrény ajtajában lévő rekeszekben tároljuk, a szakértők arra figyelmeztetnek, ez bizony nem a legjobb ötlet. Sokkal jobban tesszük, ha a tejet inkább valamelyik belső polcon tartjuk, ahol hűvösebb van, ugyanis ott jóval kevesebb az esélye annak, hogy megromoljon.
„A tej tárolása a hűtőszekrény ajtajának kijelölt részén csak addig megfelelő, amíg a hűtő tartja az ideális hőmérsékletet, amely 0 és 5 °C között van” – magyarázta Theresa Keane élelmiszerbiztonsági szakember a Metrónak.
A szakértő hozzátette azt is, hogy amikor kivesszük a tejet a hűtőből, mindig ellenőrizzük, hogy kellőképpen hideg-e. Ez akkor teljesül, ha a tartója annyira hideg, hogy kellemetlen érzés kézben tartani.
Keane azt is tanácsolta még, hogy tejből ne vásároljunk egyszerre túl sokat, csak annyit, amennyit néhány napon belül elfogyasztunk. „Vásárolj keveset és gyakrabban!” – javasolta.