nlc.hu
Egészség

Születése után azonnal szívműtéte volt

Születése után azonnal szívműtétet hajtottak végre rajta, most már 9 éves Chanel

Nemrég pedig a legnagyobb álma is valóra vált a kislánynak, aki bebizonyította, igazi harcos.

Abban a pillanatban, hogy Chanel Murrish-t császármetszéssel a világra segítették, már át is vitték egy másik műtőbe, és így ő lett a legfiatalabb páciens, akin nyitott szívműtétet végeztek el.

Édesanyja terhessége 20. hetében volt, amikor közölték vele, hogy a magzat hipopláziás bal szívfél szindrómában szenved, vagyis szívének bal fele nem fejlődik kellő mértékben. Az orvosok a szülőknek azt mondták, három lehetőség van, vagy megszakítják a terhességet, vagy az édesanyja természetes úton megszüli a gyermekét, és így, ha csak kevés ideig is, de karjukban tarthatják majd a kislányt, vagy császármetszést hajtanak végre, és utána gyorsan megoperálják a babát, bár nagy a kockázata annak, hogy ezt nem éli túl. Az utóbbi mellett döntöttek, igaz, később kiderültek további komplikációk. 

Ugyan az orvosok akkor csak öt százalék esélyt adtak neki, Chanel már kilencéves, igaz, küzdelmes évek vannak mögötte, volt agyvérzése, szívmegállása is, és további operációkra volt szüksége. 2017-ben volt a negyedik szívműtétje, és azt kérte szüleitől, hogyha jobban lesz, menjek majd el Disneylandbe. Ahogyan felgyógyult, azonnal tervezni kezdték az utat, de koronavírus-járvány sajnos közbeszólt. Szerencsére a pandémia lecsillapodott, és nemrég valóra is vált a kislány álma, tavaly év végén eljutottak Disneylandbe. 

„Folyamatosan aggódunk, hogy mit hoz a jövő, de nagyon, nagyon büszkék vagyunk arra, amit Chanel elért” – nyilatkozta a kislány édesanyja. A szülők nagy hálásak a a British Heart Foundationnek (Brit Szív Alapítványnak), amiért támogatásuknak köszönhetően a kislány komoly akadályokat küzdött le, és lehetővé tettek, hogy a családjával sok szép közös emléket szerezzen.

Ezért is szeretnék felhívni a figyelmet a szervezet adománygyűjtő kampányára, remélve, hogy így még több előrelépés történhet a szív- és érrendszeri betegségek elleni küzdelemben.

Chanel Murrish kisbabaként

Chanel Murrish kisbabaként. (Fotó: Andy Commins)

(via Metro UK)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top