nlc.hu
Egészség

Felháborodtak az emberek a Karolina Kórház helyzete miatt

Péntek délutántól egészen hétfő reggelig nem lehet szülni a mosonmagyaróvári kórházban

Az orvoshiány miatt péntek délután 4 órától hétfő reggel 8-ig nem lehet szülni a Karolina Kórházban. A kismamákat és az újszülött babákat a hétvégére Győrbe szállítják, hogy megfelelő ellátást és felügyeletet kapjanak.

Negyedik hónapja sokkolja a Karolina Kórház helyzete Mosonmagyaróvár, illetve a kórház ellátókörzetébe tartozó térségi társulás 26 településének lakóit – írja a 24.hu.

kórház,

Kórház (Fotó: iStock)

Az intézmény egyes osztályai csak hétköznap, munkaidőben fogadnak betegeket, így sokszor kénytelenek Győrbe vagy Sopronba utazni az ellátásért. 

A legnagyobb felháborodást az váltotta ki a március 1-jén az előzetes bejelentés nélkül bevezetett rendszer intézkedései közül, hogy péntek délután 4 órától hétfő reggel 8-ig nem lehet szülni, továbbá a frissen szült édesanyákat és a csecsemőket a hétvégére Győrbe szállítják. 

 

Nagy István agrárminiszter azt mondta, hogy amint megszűnik az orvoshiány, a kórház újra teljes ellátást fog nyújtani. A városban azóta rendkívüli meghallgatást és demonstrációt is tartottak, de csak újabb ápolók és orvosok hagyták el az intézményt. 

Rétvári Bence belügyi államtitkár Jakab Péter kérdésére elmondta, hogy a kórház visszaállítása érdekében megkezdődtek az intézkedések. Kiemelt ügyeleti díjakat és 11 plusz orvost is említett. 

Az államtitkár elmondása alapján a szülészet-nőgyógyászat osztályán a kismamák felügyeletét hétvégén is biztosítják. Az érkező szülészeti eseteket a hétvégén pedig a Petz Aladár Kórház látja el. Ez azt jelenti, hogy péntek délutántól hétfő reggelig továbbra sem lehet szülni a mosonmagyaróvári kórházban.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top