Egészség

Pikok Pure termékek, amiket ne hagyj ki a kosaradból!

Neked is megvannak a kedvenc termékeid? Biztos vagyok benne, hogy ha gyakran jársz bevásárolni, a legtöbb esetben már előre tudod, hogy mi kerül bele majd a kosaradba. 

Pikok Pure termékek, amiket ne hagyj ki a kosaradból!
Te mi alapján döntöd el, hogy melyik legyen a megvásárolt áru? Elsősorban az ár vagy a minőség az, ami alapján választasz?

Tudtad?

A nagyobb bolthálózatok, így például a Lidl is, a te kedvenc gyártód termékeit is forgalmazza, csak éppen saját márkás termékként.

Azok a termékek, amelyek a Lidl-hálózat számára készülnek, és csak a Lidl üzletekben kerülnek forgalomba, a Lidl saját márkás termékei. Az áruházlánc több ezer saját márkás élelmiszert és egyéb, például vegyi árut, háztartási terméket és kozmetikumokat kínál a polcain. A saját márkás termék tehát nem azt jelenti, hogy névtelen, ellenőrizetlen gyártók termékét kell megvásárolnod, hanem éppen azt, hogy kiváló, ismert és többszörösen ellenőrzött beszállítók külön, a diszkontáruházlánc vevőinek keresletéhez alkalmazkodva, és a Lidl szigorú követelményeinek megfelelve egy új márkanév alatt hozzák forgalomba a termékeiket.

A saját márkás termékek sikerének titka a rendkívül jó ár-érték arányban rejlik, ugyanis a kiváló minőség mellett, a márkatermékekhez képest jellemzően kedvezőbb áron vásárolhatóak meg.

A Lidl nem véletlenül büszke a saját márkás termékeire, hiszen a vállalat 4 alapelve alapján kerülnek kiválasztásra. A minőség, a frissesség, az egészségesség és a kedvező ár jellemez minden egyes saját márkás terméket. A minőségét a vásárlók elégedettsége és visszatérése, továbbá a fogyasztók és a szakma képviselői által megszavazott díjak, a független termékteszteken elért eredmények is igazolják.

Hogyan kerülnek beszerzésre ezek a termékek?

A saját márkás termékek beszállítói szigorú követelmények alapján kerülnek kiválasztásra. A vállalat partnerei számára nélkülözhetetlen az IFS (Higher Level) szabvány szerint tanúsított minőségirányítási rendszer, vagy a BRC, illetve FSSC szabvány működtetése. A beszállítókkal kötött hosszú távú szerződések, és a velük való szoros együttműködés, valamint a nagyobb mennyiségben forgalmazott termékek, és minden egyéb folyamat optimalizálása teszi lehetővé azt, hogy a saját márkás termékek a lehető legjobb áron és minőségben kerüljenek a polcokra.

Ezeknek a termékeknek magas minőségi és biztonsági követelményeknek kell megfelelniük. Független szervezetek és a Lidl saját szakértői is ellenőrzik az árucikkeket, hogy a vásárlók a lehető legjobbat kapják. Az ellenőrzés kiterjed a gyártási folyamat során vett mintákra és a boltok polcain található termékekre egyaránt.

Minőségfejlesztésnél a szakértői véleményeken kívül fontos szempont a vevők visszajelzése is. Ennek érdekében a diszkontáruházlánc rendszeresen végez érzékszervi vizsgálatokat minden új, állandó vagy időszakos kínálatba kerülő saját márkás termék esetében, hogy a fogyasztói élmény értékelését is felhasználja a termékfejlesztéseknél.

Éljünk egészségtudatosan!

Ma már elvárható, hogy egy termék a jó ár és a kiváló minőség mellett a tudatos táplálkozásba is beilleszthető legyen. A Lidl pedig felelős vállalatként nagy hangsúlyt fektet az egészséges és kiegyensúlyozott étrend támogatására. Ezért céljuk, hogy 2025-ig saját márkás termékeik esetében átlagosan 20 százalékkal csökkentse a hozzáadott só- és cukortartalmat, valamint az is, hogy folyamatosan bővítse a laktóz- és gluténmentes, bio és vegán termékkínálatát, hogy az ételintoleranciával és ételallergiával élők, valamint a speciális táplálkozást folytatók is változatosan állíthassák össze étrendjüket.

Pikok Pure, megoldás az egészségtudatos táplálkozásra, vagyis a megváltozott és tudatos fogyasztói igényekre

A Pikok Pure termékek Magyarországon példátlan minőséget képviselő húskészítmények, amelyek valódi húsból készülnek. Kizárólag természetes összetevőkből állnak, adalékanyagtól és színezéktől mentesek. Mindemellett a speciális táplálkozási igényekkel élők is megtalálhatják a számukra megfelelő terméket, hiszen a kínálatban a cukor-, glutén- és egyéb allergéntől mentes termékek is helyet kaptak.

A Pikok Pure húskészítmények a kiegyensúlyozott és változatos étrend alkotói, ugyanis a magas hústartalmú termékek nagyon fontos teljes értékű fehérjeforrások. A 14-16 százalékos fehérjetartalom mellett azonban számos létfontosságú vitamin és ásványi anyag forrásai is, például többféle B-vitamin, továbbá A- és D-vitamint tartalmaznak. Az ásványi anyagok közül pedig a vas, a kalcium, a foszfor, a nátrium, a cink, a réz, a mangán és a szelén is megtalálható bennük.

A hagyományos ízvilágot idéző Pikok Pure parasztkolbász az egyik legújabb saját márkás termékfejlesztés eredménye. A hagyományos ízvilágot a mai igényekhez igazodó, egészségesebb összetétellel ötvözték. A hazai élelmiszer-kiskereskedelemben egyedülálló termék született. A Pikok Pure parasztkolbász kifogástalan minőségű sertéshús felhasználásával (117g/100g késztermék) készül, továbbá laktóz- és gluténmentes, és akik megkóstolják, garantáltan nem csalódnak, hiszen a nagyapáink idejében készített, eredeti ízvilággal találkozhatnak. Mindezeken túl a Lidl a termék csomagolását is felelősen alakította ki: a tasak 33%-ban újrahasznosított alapanyagból készült.

Pikok Pure termékek, amiket ne hagyj ki a kosaradból!

Miért válasszuk a Pikok Pure termékeket?

– Ahogy azt a márka neve is mutatja (a „pure” jelentése = tiszta) a termékek nem tartalmaznak tartósítószert és ízfokozókat.

– Kizárólag természetes összetevőkből állnak, adalékanyagoktól és színezékektől mentesek.

– A termékeket kiemelkedően magas hústartalom jellemzi; a sonkák és rudacskák esetében a 90%-ot is meghaladják.

– Szalámi- és kolbászkínálatunk darabjai hagyományos füstöléssel és szárítással készülnek.

– A kínálatban a cukor-, glutén- és egyéb allergénektől mentes termékek is helyet kapnak.

A Pikok Pure termékcsalád 2019-ben elnyerte az Érték és Minőség Nagydíjat. 2023-ban pedig már második alkalommal kapta meg a Superbrands elismerést.

A saját márkás termékekkel spórolhatunk, de a jó minőségről nem kell lemondanunk.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top