nlc.hu
Egészség

Így nézhet ki a home office-ban dolgozó emberek teste

A kutatók szerint így nézhet ki idővel azoknak az embereknek a teste, akik otthonról dolgoznak

A kutatók egy olyan modellt készítettek, ami szemlélteti, hogy hogyan néznének ki azok az emberek a századfordulón, akik otthonról dolgoznak. Ennek oka pedig nem más, mint a nem megfelelően kialakított munkakörnyezet.

A koronavírus-járvány óta egyre gyakoribb, hogy az emberek otthonról dolgoznak, illetve csak 1-2 napot töltenek el az irodai környezetben. De vajon ennek milyen hatása lehet majd a későbbiekben?

Egy nemrégiben készített kutatás kimutatta, hogy ennek az új állapotnak köszönhetően még sokan nem alakítottak ki megfelelő munkaterületet maguknak az otthonukban. Ez azt jelenti, hogy egyesek a kanapéról vagy sok esetben az ágyból végzik a munkájukat.

A Furniture at Work kutatói most egy olyan modellt készítettek, amely azt ábrázolja, hogy mi történik az emberekkel a századfordulón akkor, ha továbbra is fennmarad ez az állapot – írja a LadBible.

Az Anna névre hallgató modellen jól látható, hogy nincsen a legjobb formájában. Háta púpos, szemei sötétek és duzzadtak, továbbá a kezei is kissé meggörbültek.

Anna teste számos fizikai tünetet mutat a technológia használata, a képernyőnek való kitettség és a rossz testtartása miatt, valamint rávilágít a lehetséges mentális egészségügyi problémákra

– árulta el a Furniture at Work. 

Egy nő az otthonában végez nyújtó gyakorlatot

Egy nő az otthonában végez nyújtó gyakorlatot (Fotó: Pexels)

A modell létrejöttéhez tudományos kutatásokat használtak fel, továbbá egészségügyi szakemberekkel együtt igyekeztek bemutatni, hogy milyen következményekkel járhat az, ha nem áll rendelkezésre megfelelő munkakörnyezet. 

Anna görnyedt testtartását az ágyban, illetve a kanapén végzett munka okozza, továbbá a monitor használata fájó és duzzadt szemeket eredményezett számára. 

Brain Clark, a United Medical Education alapítója hozzátette, hogy azoknak, akik otthonról dolgoznak, rendszeresen szünetet kellene tartaniuk munka közben, továbbá fontos, hogy átmozgassák a testüket, ezzel is elkerülve a hát, illetve derékfájdalmakat. 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top