nlc.hu
Egészség

Rácz Jenő a kiégésről

Rácz Jenő: „Elérkeztem egy olyan ponthoz az életemben, hogy a túlhajtás miatt úgy éreztem, kiégtem”

Már nem tud a sikereknek sem úgy örülni, mint korábban.

Rácz Jenő az elmúlt időszakban több helyen is igyekezett helytállni. A Konyhafőnök sztárséfje nem csak a munkában, a magánéletében is magas fokon pörög, amióta édesapa lett, ráadásul korábbi térdműtétje után a sportot is beiktatta az életébe. Az edzésnek köszönhetően Jenő látványos változáson ment keresztül, 9 kilótól sikerült megszabadulni. 

Rácz Jenő

Fotó: Instagram

A sportra viszont nem csak fizikailag volt szüksége. „Az az igazság, hogy elérkeztem egy olyan ponthoz az életemben, amire számítottam is, hogy eljön majd: a túlhajtás miatt úgy éreztem, kiégtem. Nagyon nehéz időszakon vagyok túl, ez az évek során alakult ki. A sport segített visszatalálni önmagamhoz” – mesélte a hot! magazinnak a séf, aki az éttermei fejlesztése mellett sok új projektben vesz részt, továbbá ott van az egyéves kislánya is, aki szintén sok energiát igényel.

„Onnan vettem észre, hogy ez a jelenség megjelent az életemben, hogy már a szakmai sikereknek sem tudtam annyira örülni, illetve elkezdett picit csorbulni a főzés szeretete. Amikor pedig belenéztem a tükörbe, azt éreztem, nem az az ember vagyok, mint egy vagy két éve. A legrosszabb pedig, hogy nem volt időm önmagamra.” 

Jenő hozzátette, sokszor megkérdezi a vendégeitől, milyen napjuk van, viszont az övéről nem érdeklődött senki, így könnyen kiégett, de kiemelte, nem boldogtalan, hiszen a családjával harmóniában élnek, s arra törekszik, hogy ez így is maradjon. Bevezetett egy új rendszert: előre beírja a naptárába, mikor nem dolgozik, így hetente kétszer csak magával és a szeretteivel foglalkozik. Az édesapa szerencsésnek érzi magát, mert a feleségével még jobban elmélyült a kapcsolatuk, amióta Kamilla megszületett. Igazi családdá kovácsolódtak, és a néhai randikkal a tüzet sem engedik kialudni.

(via)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top