nlc.hu
Egészség
Újra beszél Csorba Dávid, akinek már TikTok-csatornája is van

Évek óta gépek tartják életben, de most újra beszél, és még TikTok-csatornája is van Csorba Dávidnak

Reméli, azzal, hogy megmutatja, hogyan kerekedett felül a nehézségein, másoknak is segít.

Csorba Dávid évek óta ágyhoz van kötve, egy ritka, gyógyíthatatlan betegségben szenved. Óvodás volt, amikor hosszú vizsgálatok után Duchenne-féle izomdisztrófiát diagnosztizáltak nála. Ez egy olyan örökletes betegség, amely fokozódó izomgyengeséggel, az izomtömeg csökkenésével jár, és sajnos egyelőre nincsen rá gyógymód.

Állapotával kapcsolatban az orvosok nem voltak túl bizakodók. Azt mondták, a huszadik születésnapját sem fogja megérni, tévedtek. Dávid most harmincegy éves, nyolcévesen kerekesszékbe került, húszéves kora óta pedig lélegeztetőgépek tartják életben, de ő hihetetlen akaraterővel rendelkezik. Most pedig, hogy a mesterséges intelligencia segítségével újra beszélni tud, még saját TikTok-csatornát is indított.

@csorbadavid.hu

Csupán négy éves voltam, mikor az orvos diagnosztizált. Ha tetszett a videó kövess be!

♬ eredeti hang – Csorba Dávid - Csorba Dávid

„Eddig is próbáltam minél több internetes felületen írni arról, hogyan kerekedtem felül a nehézségeimen, ezzel másoknak segítve, megmutatva, hogy a test börtönéből a lélek és az elme képes kitörni. Szeretném nektek is megmutatni azt a fénysugarat, ami végigvezet az élet göröngyös útjain. Ennek jegyében hoztam létre, a csorbadavid.hu TikTok-csatornát. Jók a visszajelzések, sokan biztatnak a folytatásra”nyilatkozta az RTL Fókusz című műsorában.

Csorba Dávid már több mint kilencezer követővel büszkélkedhet, és ez még csak a kezdet. „Sokkal nagyobb réteghez elérek, és sokan szimpatizálnak velem, ezáltal sokkal több emberrel ismerkedem, és barátkozom…Eléggé élem ezt, szeretek szerepelni, nyitott személyiség vagyok. És a legjobb, hogy igazán önmagam lehetek” – tette hozzá.

Csorba Dávid és Kerek István

Csorba Dávid és Kerek István, a Varsói Menedzsment Egyetem AI munkacsoportjának vezetője

Ami a jövőt illeti, az a cél, hogy Csorba Dávidnak gépelnie se kelljen, hanem a hangját a gépek a szájmozgásához igazítsák. 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top