nlc.hu
Egészség

Gyerekelsősegély alkalmazás lett elérhető a mobiltelefonokra

Ingyenesen letölthető egy elsősegélynyújtó alkalmazás kisgyerekes szülőknek

Az új app abban is segít, hogyan lehet megelőzni a baleseteket.

Másfél hónapja mutatták be a Semmelweis HELP névre hallgató app és weboldal abban nyújt segítséget a szülőknek, hogy a gyermekeik betegsége, vagy balesete és betegsége esetén mikor kell elindulniuk az ügyeletre, kórházba, illetve otthon hogyan enyhíthetők az észlelt tünetek.

Nemrég pedig hasonló alkalmazással jelentkezett a Magyar Gyermekmentő Alapítvány. Mint írják, az ingyenesen letölthető Gyermek elsősegély mobil applikáció útmutatást ad, hogy mikor kell mentőt hívni, mit tegyünk vészhelyzetekben a mentők érkezéséig, de azt is meg lehet tudni, hogyan előzhetők meg a balesetek. Az app androidos és iOS operációs rendszerrel működő készülékre is letölthető.

Kislányt látnak el egy orvos a mentőben

Képünk csak illusztráció. (Fotó: Getty Images)

Ahogy kolléganőnk írta még a Semmelweis HELP kapcsán, ugyan egy ilyen alkalmazás ezerszer jobb, mint a Facebook-csoportokban kérdezgetni a többi szülőt, vagy csak úgy random rákeresni a tünetekre, de ezek az appok nem helyettesítik a diagnózist, a személyes találkozást az orvossal. 

(via Telex)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top