nlc.hu
Egészség

A magnéziumhiány tünetei

Így jelzi a tested, hogy magnéziumhiányod van

Ha a szervezeted nem jut elegendő magnéziumhoz, azt többféle tünettel is a tudomásodra hozhatja. Mutatjuk a leggyakoribbakat!

A magnézium nélkülözhetetlen ásványi anyag, ami a test több mint 300 biokémiai folyamatához szükséges. Hiányát azért jobb elkerülni, mert hozzájárul az idegrendszer egészséges működéséhez, kedvezően hat az izmokra és a csontokra, szabályozza a szívritmust, jótékonyan befolyásolja az immunrendszer működését, sőt az anyagcsere-folyamatokat is támogatja.

magnéziumhiány

Amiatt, hogy ennyire sok területen hasznosítja a szervezet, a hiánytünetei is szerteágazók. Jó hír azonban, hogy a magnéziumot viszonylag egyszerűen pótolhatod, ha a tested jelzi, hogy erősítésre van szüksége.

Magadhoz veheted azokkal a magnéziumban bővelkedő ételekkel, mint amilyen a banán, az avokádó, a zöld levelű zöldségek, a hüvelyesek, a diófélék, a különféle magvak, a teljes kiőrlésű gabonák és az étcsokoládé. Ezek mellett táplálékkiegészítőkkel is fokozhatod a magnéziumbevitelt, egy másik szuper lehetőség pedig a magnéziumos testápolók, krémek használata, amelyek a bőrön keresztül juttatják be ezt a fontos ásványi anyagot.

Megnézem
Összes kép (6)

Nyitókép: Getty Images – Doucefleur

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top