Életmód
Szponzorált tartalom

Nyári ásványianyag-pótlás – ha igazán aktívan töltöd a nyarat

A nyári időszak a legtöbb ember életébe fokozott aktivitást hoz, és ilyenkor még abban az esetben is nagyobb erőbedobással dolgozik a szervezetünk, ha nyugodt, pihenős ritmusban töltjük el a nyári hónapokat, hiszen jóval többet vagyunk ébren, mint a rövid, téli napokon. A testünk ilyenkor nagyobb mennyiségben igényli a vitaminokat és a működéséhez nélkülözhetetlen ásványi anyagokat. Különösen igaz ez a magnéziumra, amely nem csupán az idegrendszerünk, de az izmaink egészséges működéséhez is létfontosságú.

 

Mozdulni sem bírsz a strandolás után? 

Vakáció alatt, nyáron időnként még az átlagember is olyan mennyiségű mozgást végez, amely sportteljesítményként is megállná a helyét. Egy kiadós, egyhetes bringatúra a Balaton körül vagy egy kirándulós vakáció a Zemplén hegyei között jócskán kizökkenti szervezetünket a megszokott ritmusából, de még az is látványos energiatöbbletet igényel, ha csak könnyed úszkálással és kellemes vízi sportokkal töltjük a szabadságot a tengerparton.

A vízparton extra energiákat mozgósít a szervezet, és még egy kis strandolás is kimerítheti a magnéziumkészleteid - sokszor ezért érzel teljes kimerültséget a strandolás után (fotó: profimedia.hu)

A vízparton extra energiákat mozgósít a szervezet, és még egy kis strandolás is kimerítheti a magnéziumkészleteid – sokszor ezért érzel teljes kimerültséget a strandolás után. (fotó: profimedia.hu)

Ugye ismerős az érzés, amikor látszólag semmittevéssel telt a nap a strandon, estére mégis teljesen kimerülten zuhanunk az ágyba? Ez egyebek között a szervezet alacsony magnéziumszintjének is köszönhető. Nem mellesleg a nyáron gyakrabban előforduló, hasmenéssel járó betegségek is rengeteg magnéziumot ürítenek ki a szervezetből, amit pótolni kell, amilyen hamar csak lehetőség van rá.

Ennyi magnéziumot érdemes szedni nyáron

De vajon mennyi magnéziumra van szükségünk a nyáron ahhoz, hogy ezt a fokozott fizikai terhelést jól bírjuk? Az aktív sportolóknál akár napi 4-600 mg bevitel is indokolt lehet, ha edzésben vannak, ám ez a mennyiség tényleg csak nekik ajánlott. Hétköznapi életmód mellett a nyári hónapokban 300-350 mg a javasolt mennyiség, és ezt csak nagyon indokolt esetben, a megszokotthoz képest valóban kiugró mértékű aktivitás és felgyorsult anyagcsere mellett szabad növelni, ugyanis a magnézium túladagolása komoly következményekkel járhat. Érdemes tehát a mozgalmas, rohanós, sportokkal tarkított nyaralás alatt gondolni a magnéziumpótlásra is.

 

Ez is érdekelhet strandolás Megnézem
Szponzorált tartalom

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top