nlc.hu
Egészség

Drágulhat az egészségügy

Drágulhat az egészségügy

A magas rezsi- és a gyógyszerárak miatt állhat fenn a kórházak 100 milliárd forintos adóssága.

“A közbeszerzési és ellátási főigazgatóságtól várja a kormány a kórházak adósságállományának csökkenését” – jelentette ki az egészségügyért felelős államtitkár. Takács Péter az ATV-nek úgy nyilatkozott, a rezsi illetve a gyógyszerek magas ára okozza az adósság 75-80 százalékát. 

Kökény Mihály, korábbi egészségügyi miniszter viszont úgy látja, a kórházak beszállítói felé áll fenn a tartozás jelentős része, akiket a megszűnés fenyeget, aminek következményeként még drágább lehet az egészségügy.

Egészségügy adósságállomány

(Fotó: Getty Images)

A júliusi adatok szerint a fekvőbeteg ellátó intézmények és a hozzájuk tartozó járóbeteg-rendelők adóssága egyetlen hónap alatt 14 milliárd forinttal emelkedtek.

Kökény Mihály szerint az egészségügyi intézmények emiatt a beszállítóik felé halmoznak fel tartozásokat, akik közül sokakat a megszűnés fenyeget.

“Idetartoznak ugye nemcsak a gyógyszercégek, hanem az orvosi eszközök, műszerek, beszállítók, karbantartók, ez egy nagyon nagyon jelentős összeg, ők még mindig várnak a pénzükre, ott nem történt semmilyen adósságrendezés” – mondta a korábbi egészségügyi miniszter.

via

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top