nlc.hu
Egészség

A macskára kente a gyilkosságot

A macskára fogta a gyilkosságot egy kiskunlacházi férfi

A félholt asszonyt csak másnap találta meg az egyik rokona, a kórházban már nem tudtak rajta segíteni.
macska

Hihetetlen történettel mentegeti magát egy 62 éves férfi, aki halálra verte az élettársát Kiskunlacházán. Azt állítja, a nő olyan részeg volt, hogy elbotlott a macskában, esés közben beverte a fejét a radiátorba, és ez okozhatta a halálát – számolt be a Tények. A rendőrök szerint ebből semmi nem igaz, ők egészen mást állapítottak meg. A nőt – akit a kegyetlen gyilkos rendszeresen bántalmazott (olyan is volt, hogy a hajánál fogva ráncigálta az utcáról a házba) – a halála előtt agyba-főbe verte az élettársa, aki az eszméletlen és meztelen nőre rádobott egy lepedőt, majd lefeküdt aludni.

A környéken élők is jól ismerték a férfit. Elmondásuk szerint jó szakember volt, de az alkoholista életmódja miatt egyre lejjebb csúszott a lejtőn. Felesége halála után lett élettársa az az asszony, akivel rendszeresen veszekedtek, és ilyenkor bántalmazásba torkolt a vita. A végzetes napon is elfajult egy összezördülés, a férfi pedig úgy megverte a nőt, hogy annak a bordái is eltörtek. A félholt asszonyt másnap a rokona találta meg, életveszélyes állapotban vitték kórházba, de már nem tudtak rajta segíteni.

A brutális férfi a kihallgatásán mindent tagadott. Azt mondta, soha nem bántotta az asszonyt.

Most fejezték be a nyomozást, és a kegyetlen férfit emberölés, kapcsolati erőszak és személyi szabadság megsértésével gyanúsítják. Az asszonygyilkos – a halmazati büntetés szabályai szerint – akár 22 és fél évet is kaphat.

A férfit a brutális tette után nem tartóztatták le, így otthon várja, mikor emelnek vádat ellene és állítják bíróság elé.

Kiemelt fotó: illusztráció, iStock

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top