nlc.hu
Egészség

11 éve tartó álmatlanság

11 éve képtelen aludni egy vietnami nő

A szemei körül folyamatosan sötét karikák vannak.
álmatlanság,

Tizenegy éve álmatlanságban szenved egy vietnami nő. Az óvónőként dolgozó, 36 éves Tran Thi Lu nemrég egy interjúban elárulta, hogy minden egy bizarr sírással kezdődött. Minden ok nélkül könnyezni kezdett a szeme, képtelen volt megállítani, inkább lefeküdt és becsukta a szemét. A megmagyarázhatatlan sírás végül megszűnt, de vele együtt elalvás képessége is. Ezek után bárhogy próbálkozott, képtelen volt elaludni. A folyamatos álmatlanság miatt a szemei ugyan ​​fáradtak, de az elméje teljesen éber. Az elmúlt 11 évben csupán annyit tudott tenni, hogy csukott szemmel fekszik, hogy pihenni próbáljon, miközben férje és gyerekei alszanak.

A vietnami médiában végigfutó sztorit többen is hitetlenkedve fogadták, de Tran Thi Lu állítja, minden igaz, sőt – elmondása szerint – az arcán jól láthatóak a folyamatos kialvatlanság nyomai. „A szemem körül sötét karikák vannak, és a körülöttük lévő bőr is nagyon sötét, miközben korábban fehér és rózsaszín volt, és egyáltalán nem voltak foltok az arcomon” – hangsúlyozza az asszony, aki már orvosoknál is járt, hogy kivizsgáltassa magát. Egyszer egy olyan gyógyszert írtak fel neki, aminek a szedésétől annyira megfájdult a lába, hogy járni sem tudott, viszont annyira kétségbeesetten akart már aludni, hogy bevette. A gyógyszer azonban nagyon drága volt, valamint a mellékhatások elég súlyosak voltak, ezért néhány hónap múlva inkább abbahagyta a szedését.

Lu szomszédja megerősítette a nő állapotát, mondván, először 10 éve beszélt neki a folyamatos álmatlanságról. Elismeri, hogy Lu története őrülten hangzik, de nincs kétsége afelől, hogy igazat mond.

Az álmatlanságban szenvedő nő azt is állítja, hogy számos egészségügyi problémája van – mint például szűnni nem akaró csont- és gyomorfájdalmak -, ezekről pedig azt gondolja, hogy összefüggésbe hozhatók a krónikus alváshiányával. Lu mindenesetre továbbra is abban reménykedik, hogy egy napon újra tud aludni, mint egy normális ember.

(via)

Kiemelt fotó: illusztráció, iStock

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top