nlc.hu
Egészség

Meghalt egy 14 éves fiú a futóversenyen

Meghalt egy 14 éves fiú, miután szívrohamot kapott az iskolai futóversenyen

A floridai Knox MacEwen teljesen átlagos életet élt. Középiskolába járt, önkénteskedett a helyi gyülekezetnél, majd hirtelen szívrohamot kapott a futóversenyen.

A 14 éves Knox MacEwen a floridai Everglades középiskola által szervezett 5 kilométeres futóversenyen hirtelen összeesett. A rendőrség közleménye szerint a hatóságok azonnal a helyszínre siettek, ahol megállapították, hogy a fiú szívrohamot kapott. A tinédzsert rögtön kórházba szállították, azonban az életét már nem tudták megmenteni. Továbbra sem tudják, hogy mi lehetett az oka a fiatal fiúnál fellépő szívrohamnak.

A GoFundMe oldalán egy adománygyűjtő akciót is létrehoztak a család támogatására, mostanáig több mint 92 ezer dollár, 32 millió forint gyűlt össze. Knox édesanyja rákbeteg, és az egészségügyi küzdelem mellett a drága kezelés anyagilag is nagyon megterheli a családot. Az összegyűjtött pénz azonban lehetővé teszi, hogy szabadságot vegyenek ki a tragédia utáni nehéz időszakra. A fiú az iskola mellett a helyi gyülekezetnél is önkénteskedett.

Knox MacEwen

Knox MacEwen (Fotó: GoFoundMe)

Jimmy Arrojo, a középiskola igazgatója közleményében így nyilatkozott: 

„Szomorúan tudatom a Wildcat közösségünket érintő tragikus hírt. Az egyik diákunk ma reggel elhunyt, miután kórházba szállították. Legmélyebb részvétemet szeretném kifejezni családjának, szeretteinek, tanárainak és osztálytársainak. Arra kérem a közösségünket, hogy imádkozzanak és támogassák a családot ebben az időszakban.”

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top