nlc.hu
Egészség

Üzemi balesetben sérült meg súlyosan

Szétmarta a kénsav Viktor arcát az üzemi balesetben – tönkrement az élete, a cég pedig semmit sem fizet

Tízmillió forintos nagyságrendű plasztikai műtétekre lenne szüksége, a munkahelye azonban mindent hárít.
vegyi üzem ,

Bartók Viktor márciusban egy munkahelyi baleset során súlyosan megsérült a Bige Holding szolnoki műtrágyagyárában. Szétmarta a kénsav az arcát, de állítja, ő nem hibázott. Az élete viszont tönkrement: nem mehet napra, elhagyta a barátnője, sérült arccal nem állhat többé színpadra, pedig szabadidejében zenélt. Tízmillió forintos nagyságrendű plasztikai műtétekre lesz szüksége, ő pedig beperelte a cégét, amely eddig csak hárított – írja a Blikk.

„Mint minden műszakban, azon az éjjelen is mintát kellett venni a kénsavból. (…) Nem vagyok amatőr, ismerem a veszélyes anyagokat, amelyekkel dolgozunk, a közelébe sem mentem soha védőfelszerelés nélkül. A mintavételező csap olyan, mint egy mosdó, csak térdmagasságban le kell hozzá hajolni, a felesleges sav meg elfolyik alul. Mindent úgy tettem, ahogy már vagy ezerszer, de most erősebben jött ki a kénsav, visszacsapódott a lefolyó padlózatáról, onnan pedig be a plexi alá, az arcomra. Mintha belenyomták volna a fejemet a pokol kemencéjének tüzébe” – elevenítette fel a történteket.

Az intenzív után hetekig feküdt az égési osztályon, de a cégtől senki sem kereste, még csak nem is érdeklődtek az állapota felől. 

„Olyan hegek lettek az arcomon, amiket maximum műtéttel lehet helyrehozni, (….) ráadásul horribilis összegbe kerül majd. Ezt viszont a cégnek, a biztosítónak kell fizetnie, mert csak az az egy a bizonyos, hogy én nem hibáztam. (…) Amellett, hogy egy szörny lettem, a kiszolgáltatottság, a bezártság is nagyon megvisel lelkileg” – mondta megtörten Viktor, aki ügyvédet fogadott, mivel nem maradt más, mint jogi útra terelni az ügyet. Jogi képviselője szerint döbbenetes a munkáltató hozzáállása: nemhogy nem fizet kártérítést, de nem is érdekli őket, hogy van az alkalmazottjuk.

Kiemelt fotó: illusztráció, iStock

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top