nlc.hu
Egészség

Fűtésgondok egy tatai iskolában

Kabátban, takarón ülve tanulnak a diákok egy tatai iskolában, rendre elromlik a kazán

Állítólag már dolgoznak a hiba kijavításán.
tatai iskola,

Rossz a kazán, ezért gyakran akadozik a fűtés a tatai Jávorka Sándor Szakközépiskolában – értesült az RTL Híradó. Az idei szezonban csak négy földszinti tanteremben van fűtés, a gyerekek fáznak az órákon. Fél osztályok és a tanári kar folyamatosan náthás, prüszköl – mesélte az egyik szülő.

Az RTL Híradónak nyilatkozó diákok szerint a tatai iskolában havonta háromszor, négyszer elromlik a fűtés, és olyankor több teremben is hideg van. Előfordult, hogy mindössze 12 fokot mértek. Több iskolás is arról beszélt, hogy ilyenkor gyakran ülnek kabátban, takarón az órán, sőt az is előfordult, hogy hősugárzót használtak, de az sem segített.

Az iskolát fenntartó Agrárminisztériumnál a következőket nyilatkozták: „A kazán meghibásodása miatt a hőmérséklet átmeneti ideig csökkent az épület bizonyos részein. Ahol ez megtörtént, ott másik tantermet biztosítanak a diákoknak. A kazán javítása folyamatban van, a hibát a szükséges alkatrészek megérkezése után lehet teljesen elhárítani.” Arról azonban nem beszélt a tárca, hogy ez mikorra várható.

Korábban négy szegedi iskolában is kabátban ültek a diákok, mivel csúszott az intézmény felújítása és emiatt nem volt fűtés. Arra is volt példa, annyira hideg volt egy budapesti iskolában, hogy kabátban tornáznak a diákok. Akkor a földszinti tantermekben 20 fok alatt volt rendszerint a hőmérséklet, a tornaterem öltözőjében pedig mindössze 16 fok. Hasonló problémák jelentkeztek egy kiskunmajsai gimnáziumban is, ám ott, a termekben mért 15 fok ellenére az iskola nem engedte, hogy a diákok kabátot vegyenek fel, sőt be se takarózhattak.

Kiemelt fotó forrása: RTL / RTL Híradó – videó

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top