nlc.hu
Aktuális

15 fok egy kiskunmajsai iskolában

15 fokos hidegben tanultak a kiskunmajsai diákok, nem vehették fel a kabátot

A hőmérőket most már elveszik a diákoktól.
hideg

15 fok volt a Kiskunmajsai Katolikus Gimnázium és Kollégium épületében a múlt héten. Az RTL Híradónak nyilatkozó szülő szerint a gyerekek állandóan fáznak, sok a beteg.

Az átlaghőmérséklet 15 fok körül van, de mértünk ennél hidegebbet is a nem használt helyiségekben. Ahogy a gyerekek elhagyják a közös termeket, azonnal letekerik a fűtést. Reggel vettünk már fel 11 fokos hőmérsékletet is. A gyerekek szobájában, ahol alszanak, rendszeresen 15 fok van. A tantermekben szintén” – mesélte egy szülő, aki arról is beszélt, hogy a gyerekek nemcsak fáznak, hanem rendszeresen meg is betegednek. Elmondása szerint az iskola nem engedi, hogy a diákok kabátot vegyenek fel, sőt be se takarózhatnak.

A szülő panaszt tett a fenntartónál. Az egyházmegyétől azt a választ kapta, hogy utasították az iskolát a rendes fűtésre. 

Az intézmény igazgatója, Farkas Zoltán a Híradónak elismerte, hogy voltak problémák a fűtéssel; valóban volt olyan, hogy hideg volt az épületben, de úgy tudja, ezeket már korrigálták. A gyerekektől a hőmérőt azonban elvették. Az igazgató szerint azért, mert csak az iskola karbantartójának a mérőjét tartják hitelesnek. A kabátviseléssel kapcsolatban pedig azt mondta Farkas Zoltán, hogy megérti a kamaszokat, de azt szeretnék elérni, hogy öltözzenek rétegesen.

Az iskolaigazgató szerint muszáj takarékoskodnia az intézménynek, mert idén 10 millió forint plusz kiadást kell kigazdálkodniuk.

Kiemelt kép: illusztráció, iStock

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top