nlc.hu
Aktuális

11 fokban tanulnak a gyerekek egy szombathelyi iskolában

11 fokban fagyoskodnak a gyerekek egy szombathelyi iskolában

Hiába volt karbantartás és szelepcsere a téli szünetben a szombathelyi Váci Mihály Általános Iskolában, a diákok több osztályteremben is fáznak.
hideg van a szombathelyi iskolaban

Az oktatási intézmény fűtéséért a Szombathelyi Távhő a felelős, radiátorcsere is történt, de a légtelenítés valószínűleg elmaradt, mivel rettenetesen hideg van a termekben, írja a Blikk. Németh Lászlóné, a szülői munkaközösség tagja hívta fel a Nyugat.hu figyelmét az esetre, az ő gyermeke is ebbe az iskolába jár, harmadikos.

Nem minden szülő tud otthon maradni a gyermekével, ezért mindenképp iskolába küldik a diákokat, akik viszont meg tudják oldani, inkább otthon tartják a kisebbeket. Akik bejárnak az oktatási intézménybe, sapkában, sálban, kabátban vesznek részt az órán. Az iskola természetesen szeretné orvosolni a problémát, de a tankerülettől eddig hiába vártak segítséget.

A Szombathelyi Tankerületi Központ a Blikknek azt nyilatkozta, hogy a decemberi vakációban a Váci Mihály Általános Iskolában radiátorszelepeket cseréltek, és lélegeztetni kell a rendszert. A helyzet rendezésén már dolgoznak, 1-2 napos türelmet kértek. 

Az iskola igazgatója, Németh Gábor azt mondta, hogy a tankerület által adott információk helytállóak, és a karbantartó csoport már dolgozik a megoldáson. Egyes helyiségekben 18 fok van, máshol 11 fok, ezért megpróbálják a diákokat olyan termekbe átirányítani, ahol van fűtés, de ez nem minden esetben megoldható.

Fotó: Getty Images

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top