nlc.hu
Aktuális

16-18 fok van egy fóti gimnáziumban

16-18 fok van egy fóti gimnáziumban, meleg teát osztanak a gyerekeknek

A szakgimnázium igazgatója szerint a fűtési szezonban sem lesz több 18 foknál az épületben.
Magyar Közlöny: 20 fokra fűthetik fel az általános iskolákat

Jelenleg 16-18 fok van a Fóti Népművészeti Szakgimnáziumban – erről tájékoztatta a szülőket az intézmény vezetője, a levél pedig a hvg.hu-hoz is eljutott.

Az e-mailben az olvasható, hogy az iskolában még hetekig nem fog elindulni a fűtés, így huzamosabb ideig kell erre a hőmérsékletre számítani. Az igazgató azt írta: a fűtési szezonban sem lesz több 18 foknál, ezért arra kéri a szülőket, hogy figyeljenek oda a gyerekek öltözködésére, a fázósak pedig hozzanak plédet és extra pulóvert.

Az iskola meleg teát is oszt a gyerekeknek. Az igazgató megerősítette a levél létezését, de nem akart nyilatkozni.

Nemrégiben jelent meg a fűtésről szóló rendelet, amely szerint az általános iskolákban legalább 20 fok legyen télen, és a 18 fok csak középiskolákra legyen érvényes. Az állami intézmények helyiségeit és tereit továbbra is legfeljebb 18 fokig lehet majd felfűteni, ez alól az egészségügyi, a bentlakásos ellátást nyújtó szociális és a gyermekvédelmi, valamint a bölcsődei ellátást nyújtó intézmények képeznek kivételt.

(Kiemelt kép: illusztráció, fotó: Unsplash)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top