nlc.hu
Aktuális

Fűtés az állami intézményekben

Kormányinfó: maximum 18 fok lehet az állami intézményekben télen

A kormány az ársapkákról is hamarosan döntést hoz.

25 százalékos gázfelhasználás-csökkentést írt elő a kormány az állami intézményekben és az állami tulajdonú társaságoknál a kórházak és a bentlakásos szociális intézmények kivételével – számol be a mai Kormányinfóról a 444.hu.

 Németországban 19 fok lesz a maximumhőmérsélet, nálunk viszont ennél is hidegebb lesz az állami intézményekben, csak 18 fok Gulyás mostani bejelentése szerint. Ott is, itt is kivétel a kórházak és a bentlakásos szociális intézmények. Azt nem támogatják, hogy otthonról dolgozzanak az államigazgatásban, így azzal nem spórolnak majd, hogy időnként hazaküldik az embereket.

Szóba került az is, hogy október elsején járnának le az árstopok, a jövő héten dönt a kormány arról, hogy meghosszabbítja-e ezeket. Szerda előtt döntés nem várható.

Gulyás leszögezte, olyan nem állhat elő, hogy egy önkormányzati cég csődje miatt nincs fűtés egy lakásban, ha ilyen eset állna elő, az állam közbelép – mondta Gulyás az ATV kérdésére, hogy tárgyalnak-e a bajba jutott önkormányzatokkal. Mint mondta, tárgyalnak az önkormányzatokkal. Végső soron az sem kizárható, hogy hitelt nyújtanak majd az iskolákat, közintézményeket fűteni nem tudó önkormányzatoknak.

Jövő hét csütörtöktől lesz elérhető a hatósági áras tűzifa Gulyás szerint, és a fűtési szezon kezdetéig tart. Van bőven fa az erdőgazdaságoknál az elmúlt évekből, de ha szükség van, újabb kitermelésre is van lehetőség, hiány nem lesz. A fakitermelés szabályozásával kapcsolatos aggályokkal kapcsolatban korábban itt írtunk.

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a Kormányinfó sajtótájékoztatón

MTI/Bruzák Noémi

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top