nlc.hu
Aktuális

Fatüzelésre állhatnak át a közintézmények

Az összes közintézményben megvizsgálja a kormány, hogy lehet-e fával fűteni

Az egekbe szökő gázárak egész Európában új helyzet elé állították a fogyasztókat és a kormányokat is.
tűzifa

A kormány nemcsak a családokat ösztönzi a fogyasztása visszafogására, hanem elsőként az iskolák fával történő fűtésének lehetőségét vizsgáltatja meg a tankerületekkel. A szombati Kormányinfón Gulyás Gergely elárulta, hogy itt nem állnak meg.

Nemcsak az iskolákban, hanem valamennyi közintézményben megvizsgáltatja a kormány a fafűtésre való átállás lehetőségét – ezt Gulyás Gergely közölte az RTL Híradó érdeklődésére. Szerinte azért ezt támogatják, mert erre lehet a leggyorsabban átállni. A miniszter úgy fogalmazott „a gáztól menekülni érdemes”, ezért mindenkit alternatív fűtési megoldások keresésére biztatott. 

Minden egyes közületnél, közintézménynél azt vizsgáljuk, hogy hol váltható ki a gázfűtés mással, leginkább fafűtéssel” – mondta a tárcavezető.

Az RTL Híradónak nyilatkozó szakértő szerint mielőbb megújuló energiaforrásokra kellene váltani. “Nagyon érdekes alternatíva, ami nincs kihasználva: a szélenergia, utána van a termálvíz, és a biotermikus. Az igaz, hogy ezekhez idő kell. A fával az a baj, hogy alacsony a fűtőértéke” – hívta fel a figyelmet Balogh József, energetikai szakértő.

Kiemelt kép: illusztráció, MTI/Czeglédi Zsolt 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top