nlc.hu
Egészség

Félrenyelés miatt halt meg a kórházban

Félrenyelt a kórházban, meghalt egy 23 éves fiú a szekszárdi kórházban

Vádat emeltek az orvosa és az ápolója ellen.
félrenyelt

Nagyon nehezen viseli a tárgyalásokat az az édesanya, akinek a nevelt fia 4 éve halt meg a szekszárdi kórházban. A Down-szindrómás Krisztián tüdőgyulladással került a kórházba, és az anya szólt, hogy a fiú a betegsége miatt csak pépes ételt ehet, de ennek ellenére darabos ennivalót is kapott, ami végül tragédiával végződött, Krisztián ugyanis félrenyelt és megfulladt.

A 23 éves beteg fiú halála miatt egy orvos és egy ápoló ellen emeltek vádat halált okozó, foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés miatt. Mint a Tények riportjából kiderül, a bíróság a vádlottak padján ülő doktornő és ápoló mellett most tanúkat hallgatott meg. Azt próbálták tisztázni, hogy kinek mi volt a feladata a végzetes napon. Az édesanyát is meghallgatták, aki a tárgyalás után azt nyilatkozta, hogy szerinte egyértelmű, hogy az orvos és az ápoló is hibázott, mert ő ugyan jelezte nekik – erről írásos feljegyzés is van -, hogy Krisztián csak pépes ételt ehet. Arról is beszélt a Tényeknek, hogy a tárgyalásokat egyre nehezebben viseli, mert ilyenkor felidézik a szép emlékeket Krisztiánról.

Hallgatom a tanúktól, hogy mosolygós volt, ölelgette őket, integetett, ez a része borzasztó. Egy anyának nagyon nehéz visszahallgatni” – nyilatkozta megtörten Kiss Istvánné, aki a sajátjai mellett több beteg gyereket is felnevelt a tengelici otthonában.

Az ügyben több tárgyalást is tartanak még, ezért ítélet csak később várható.

Mint arról korábban írtunk, sem az orvos, sem az ápoló nem érzi magát bűnösnek. Az ápolónő azzal védekezik, hogy a doktornő járult ahhoz hozzá, hogy normál ételt adjon a fiúnak, a doktornő pedig azon a véleményen van, hogy nem is a félrenyelés okozta a halált, hanem az etetés után 5 perccel bekövetkező hányás, amit több betegség is okozhatott.

Kiss Istvánné egyébként 4 milliós kártérítést szeretne, amit teljes egészében annak a két iskolának adna, ahol sérült gyermekek lelkivilágával foglalkoznak.

Kiemelt fotó forrása: TV2 / Tények – videó

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top