nlc.hu
Aktuális

Megfulladt a kórházi ételtől

Pépes étel helyett darabosat kapott a kórházban, megfulladt a nyelési problémával küszködő Krisztián

Sem a nővér, sem a doktornő nem érzi magát bűnösnek.
kórházi étel,

Kiss Istvánné fogyatékkal élő fiatalokat nevel Tengelicen. Köztük volt a Down-szindrómás Krisztián, aki egy orvos és egy ápoló hibája miatt halhatott meg a kórházban. A fiú tüdőgyulladás miatt került a sürgősségire, akkor az asszony jelezte is a kórházban, hogy Krisztián – a betegségéből adódó nyelési nehezítettsége, garatreflex-gyengesége miatt – csak pépeset ehet. Ezt a főorvos a lázlapján is feltüntette. Krisztiánnak azonban csirkés pulykaragut adtak enni,  amitől megfulladt – írja a Blikk.

Az eset még 2020-ban történt, az ügy most került a bíróságra. Az ügyészség halált okozó, foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés miatt emelt vádat az egyik Tolna vármegyei kórház orvosával és ápolójával szemben. Egyikük sem érzi magát bűnösnek. Az ápolónő azzal védekezik, hogy a doktornő járult ahhoz hozzá, hogy normál ételt adjon a fiúnak, a doktornő pedig azon a véleményen van, hogy nem is a félrenyelés okozta a halált, hanem az etetés után 5 perccel bekövetkező hányás, amit több betegség is okozhatott.

Kiss Istvánné 4 milliós kártérítést szeretne, amit teljes egészében annak a két iskolának adna, ahol a sérült gyermekek lelkivilágával foglalkoznak.

Kiemelt fotó: illusztáció, iStock

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top