nlc.hu
Egészség

Ortopéd cipős csalás

Újabb orvost vertek bilincsbe az ortopédcipős ügy miatt – videó

23 orvost, összesen 56 gyanúsítottat talált eddig a rendőrség a visszaélés ügyben.

Egy 38 éves, algyői orvost bilincsben és vezetőszáron vittek el a rendőrök – írja a police.hu. Ő a 23-ik orvos, aki az ügy miatt rendőrkézre került a mára országos méretű gyógyászati segédeszköz visszaélés ügy kapcsán. A készenléti rendőrök egy Csongrád megyei, gyógyászati segédeszköz gyártó-forgalmazó cégről úgy gondolják, hogy az ügyvezetője anyagi függőségen alapuló, többszintes hálózatot működtetett,

Újabb orvost vertek bilincsbe az ortopédcipős ügy miatt - videó

minél több állami támogatás visszaigénylése céljából,

a Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelőtől (NEAK). Az algyői ortopéd orvosnál tartott házkutatás során a rendőrök, informatikai eszközöket, mobiltelefonokat foglaltak le. Gyanú szerint a 38 éves férfi többségében szociális otthonok lakóinak szervezett rendeléseken egészségügyi állapotuktól függetlenül

közel hatszáz gyógyászati segédeszközt

– köztük kerekesszéket, gerincortézist, gyógycipőt írt fel. A termékek után a gyártó cég több mint 19 millió forintot igényelt vissza.

 

A most elfogott férfit a rendőrök bűnszervezetben, üzletszerűen elkövetett, jelentős vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalással, személyes adattal visszaéléssel, hamis magánokirat felhasználásával és közfeladati helyzettel visszaéléssel gyanúsították meg. Jelenleg szabadlábon védekezik.

A most elfogott férfival együtt a visszaélésnek

mára 56 gyanúsítottja van: 23 orvos, 18 cégvezető, 10 alkalmazott és 5 orvosi asszisztens. Jelenleg négyen vannak letartóztatásban, négyen bűnügyi felügyelet alatt, míg a többiek szabadlábon védekeznek.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top