nlc.hu
Egészség

Hegedüs Csaba súlyos betegsége

Életveszélyes állapotban vitték kórházba az olimpiai bajnok birkózót, Hegedüs Csabát: „Ebbe az egészbe egy átlagember már belehalt volna”

Túlhajszolta magát a 75 éves sportember.

Súlyos állapotban került kórházba Hegedüs Csaba olimpiai, világ- és Európa-bajnok birkózó a múlt héten. A sportolót agyi ödémával és orbánccal kezelték. A 75 éves edző, sportvezető immár túl van az életveszélyen, a kórházi ágyban fekve nyilatkozott a Mandinernek.

Hegedüs Csaba

Hegedüs Csaba a Kozma István Magyar Birkózó Akadémián 2022. október 26-án – Fotó: MTI/Czimbal Gyula

Elmondása szerint aznap folyamatosan rázta a hideg. Arra gondolt, hogy a forró vízben és a szaunában alaposan kikúrálja majd magát, ezért az uszoda felé vette irányt. A szaunában azonban összeesett, a mentő pedig egyből a Honvéd Kórházba szállította. „Egy egynapos filmszakadás után, miután észhez tértem, az osztályvezető főorvos úr elmondta: agyi ödémát kaptam, amelyhez még társult egy orbánc is, amely köznapi nyelven a vérfertőzést jelenti. Egy baktérium támadta meg a testemet. (…) Azt már a főorvos barátom könnybe lábadt szemmel tette hozzá: »Csabikám! Tudod, hogy ebbe az egészbe egy átlagember már az uszodában belehalt volna?! Csupán a kegyetlenül erős, vasszervezetednek köszönheted, hogy még élsz!«” – mesélte Hegedüs Csaba.

Az edző, sportvezető úgy véli, ami történt vele, egy figyelmeztetés volt, miszerint muszáj visszavennie a tempóból. „Még akkor is, ha ennek az egész történetnek az is lehet az üzenete: Istennek még tervei vannak velem a Földön” – fogalmazott.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top