nlc.hu
Egészség

Egészséges újszülöttet találtak a kiskunhalasi kórház inkubátorában

Zita lett a neve az újszülöttnek, akit a kiskunhalasi kórház babamentő inkubátorában találtak

A baba egészséges, de egy darabig még a kórház újszülött osztályán gondoskodnak róla.

A Kiskunhalasi Semmelweis Kórház főbejárata mellett, a gyermekszakrendelőnél található babamentő inkubátorban 2024.február 9-én hajnalban egy újszülött kislányt találtak, akit Péntek Zitának neveztek el az intézmény dolgozói, adta hírül Facebook-oldalán az intézmény.

Az első vizsgálatok alapján a baba egészséges, 2600 gramm és 46 cm. Annak köszönhetően, hogy gyorsan rátaláltak, szerencsére nem hűlt ki drasztikusan. de még alapos kivizsgálás és az ilyenkor szükséges ellátások várnak rá, majd egy darabig a kórház újszülött osztályán marad.

További sorsával, esetleges örökbefogadással kapcsolatban a kiskunhalasi kórház nem tud tájékoztatást adni, ezt a hatóságok intézik ilyen esetben mindig automatikusan.

A babamentő inkubátor 2018. július óta működik a Kiskunhalasi Semmelweis Kórházban, és Zita az első baba, akit benne találtak.

„Az inkubátorban teljes mértékben anonim módon helyezhető el biztonságosan az újszülött csecsemő, a beépített rendszer automatikusan értesíti a kórház dolgozóit, ha valaki babát helyez el benne” – tették hozzá.

Újszülött fogja egy felnőtt kezét

Fotó: Pixabay

(via Telex)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top