nlc.hu
Egészség

Orvosai kísérték oltárhoz a 70 éves ráktúlélő nőt

Orvosai kísérték oltárhoz a 70 éves ráktúlélő nőt

Az amerikai nő szerint az onkológusainak köszönheti az életét, ezért nem volt kérdés, hogy meghívja őket a nagy napra.
Virágcsokor egy kültéri esküvői helyszínén

Egy 70 éves ráktúlélő nő összeházasodott a szerelmével, az oltárhoz pedig a két orvosa kísérte.

Sheri James és Bill James tavaly június 11-én házasodott össze, és volt két nagyon különleges vendégük, a nő onkológusai: dr. Van Morris és dr. Emma Holliday a Texasi Egyetem Anderson Rákközpontjából.

Sheri útja az esküvőig egyáltalán nem volt könnyű. 2021 februárjában anális laphámrákot (végbélnyílás körüli rákot) diagnosztizáltak nála, és azonnal kezelésre jelentkezett a rákcentrumban. Bár Sheri a betegsége miatt először szakítani akart a párjával, de Bill James kitartott mellette, és együtt 2400 kilométert utaztak Észak-Karolinából a kezelés helyszínére.

A kórral való küzdelme során szoros kapcsolatba került a két orvossal, akik mindvégig támogatták őt a nehéz időszakban, amit még a koronavírus-járvány is megnehezített, de végül kigyógyult a rákból. 

„El sem tudtam volna képzelni, hogy nélkülük házasodjak össze – mondta Sheri a Good Morning America című műsorban. – Gyakran mondtam nekik: »Olyan keményen dolgoztok, hogy megmentsétek az életemet. Miért ne tenném azt, amit mondtok?« És emellett miért ne akarnám velük együtt ünnepelni az életet, amit nekik köszönhetek? Szóval, ez szinte nem is kérdés. Ott kellett lenniük. Meg kellett kérdeznem őket” – magyarázta a nő, hogy miért ragaszkodott a két orvoshoz az esküvőjén.

A doktorok természetesen örömmel elfogadták a meghívást. Ahogy egyikük fogalmazott, onkológusként sajnos sokkal nagyobb a valószínűsége, hogy temetésre kapnak meghívást, mintsem esküvőre, ezért Sheri és Bill lagzija gyönyörű és örömteli ünnepség volt.

(Kiemelt kép: Unsplash)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top