nlc.hu
Egészség

Michael J. Fox a 2024-es BAFTA-díjátadón

Michael J. Fox olyat tett, hogy elsírták magukat a rajongói – videó

A BAFTA-n konferálta fel a győztes filmet Michael J. Fox, miközben a közönség zokogott.

Michael J. Fox hosszú évtizedek óta vívja harcát a Parkinson-kórral. A kanadai színész vasárnap este megjelent a brit BAFTA díjátadóján, ahol érkezésekor feleségével, Tracy Pollannal sétált végig a vörös szőnyegen.

Michael J. Fox és Tracy Pollan a BAFTA filmes díjátadó ünnepségen a londoni Royal Festival Hallban, az Egyesült Királyságban 2024. február 18-án

Michael J. Fox és Tracy Pollan a BAFTA filmes díjátadó ünnepségen a londoni Royal Festival Hallban, az Egyesült Királyságban 2024. február 18-án (Fotó: WIktor Szymanowicz/NurPhoto)

A sztár nem csak vendég volt: ő kapta feladatául a legjobb film felkonferálását.

A Vissza a jövőbe sztárja tolószékével gurult fel a színpadra,

hogy bejelentse: a brit filmesek szövetsége Christopher Nolan Oppenheimerjét választotta 2023 legjobb filmjének.

A 62 esztendős Foxot a legnagyobb sztárok köszöntötték vastapssal, hiszen Margot Robbie, Bradley Cooper és Barry Keoghan is jelen volt a londoni Royal Festival Hallban rendezett gálán – írja a Daily Mail. A nyolcvanas évek legendás filmsztárja láthatóan elérzékenyült a köszöntéstől, miközben végigmondta a jelölt filmek címeit és bejelentette a győztest.

A Twitter szinte felrobbant a hírre:

 „Michael J. Fox Legenda és példakép. Annyira megérdemli ezt az ünneplést.”

Remélem, mindenki látta, mit csinált Michael J. Fox a BAFTA-n. Tolószékben gurult fel a színpadra, ahol felállt, hogy átadja a díjat, aztán tolószékben hagyta el a színpadot. Reméljük, ez elhallgattatja azokat, akik úgy gondolják, hogy a kerekesszékesek »bénák«.”

„A világnak több ismert, fogyatékkal élő emberre van szüksége, és Fox fantasztikus munkát végez. Örülök, hogy Michael J. Fox megnyerte az egész BAFTA-t.

„11 évesen ő volt a kedvenc színészem. Majdnem 50 éves vagyok, miután ma este láttam őt a BAFTA-ban. Ugyanaz a hős, akire emlékszem. Micsoda legenda!”

„Elkerekedik a szemem, valahányszor meglátom Michael J Foxot. Hős ez az ember.”

A színésznél 29 évesen diagnosztizáltak fiatalkori Parkinson-kórt 1991-ben. Diagnózisát csak családjának és legközelebbi barátainak mondta el. Az orvosok ekkor még 10 jó évet jósoltak neki, ami után vissza kellett volna vonulnia.

Az alkoholhoz menekült, de hamarosan rájött, hogy az nem segít a helyzetén. A sztár 1998-ban hozta nyilvánosságra az információt. Felesége segítségével leszokott az ivásról, majd több filmet forgatott le egyszerre, sőt belekezdett egy tévésorozatba, a Kerge városba is, melynek főszereplője és társproducere is volt.

1995. február 15-én ikerlányai születtek,

Aquinnah és Schuyler. 1998-ban hét évnyi titkolózás és találgatás után az egész világot megdöbbentette azzal, hogy betegségét nyilvánosságra hozta. Ebben az évben végrehajtottak rajta egy sikeres agyműtétet, ami a betegsége egyes tünetein enyhített.  Fox 2023-ban Still: A Michael J Fox Story címmel dokumentumfilmet készített a betegséggel való együttéléséről, az Apple TV+ műsorára, ami BAFTA-jelölést is kapott. Michael a dokumentumfilmje jelölésével kapcsolatban azt mondta:

„Úgy mondanám, hogy olyan ajándék, ami folyamatosan elvesz. Mégis ajándék.”

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top