nlc.hu
Sztárok

Sorra törnek el Michael J. Fox csontjai

Sorra törnek el Michael J. Fox csontjai

Egy interjúban mesélt állapotáról.

Michael J. Fox,nál a Vissza a jövőbe színészénél 1991-ben diagnosztizálták a Parkinson-kórt.

A 60 éves Fox többek között arról beszélt a Daily Mail-nek, hogy számos alkalommal megsérült már a betegsége miatt.

Michael J. Fox

(Fotó: Frazer Harrison/Getty Images for SXSW)

Eltörtem a vállamat. Eltörtem a könyökömet. Eltörtem ezt a kezem. Volt egy fertőzésem, ami majdnem az ujjamba került. Eltört az arcom. Eltörtem ezt a felkarcsontot

– mondta a színész, aki arról is beszélt, hogy nehéz kezelnie a betegséget, ami elvette tőle az autonómiáját. Főleg, hogy egész életében küzdött a mentális egészségével is, és számos személyes veszteséget is fel kellett dolgoznia. Elmondta, segítők vannak mellette, akik többek között arra vigyáznak, hogy ne törje össze magát, ezzel viszont elveszítette az intim szféráját, amit nagyon nehéz feldolgozni.

Elvesztettem családtagjaimat, elvesztettem a kutyámat, elvesztettem a szabadságomat, elvesztettem az egészségemet. Nem szívesen használom a depresszió kifejezést, mert nem vagyok alkalmas arra, hogy diagnosztizáljam magam, de az összes jel ott van

– fejtette ki Fox, aki sok törődést és támogatást kap szeretteitől, majd azt is hozzátetette, hogy a Parkinsor-kór “szívás”.

A színész egy korábbi interjújában azt is mondta, hogy szerinte nem fogja megérni a 80 évet, de nem a Parkinson fogja megölni. „Ezek az apróságok gyűrnek le egy idő után.”

Michael J. Fox küzdelmes életéről készült Apple TV+ dokumentumfilm, a Still, amiről itt olvashatod a kritikánkat.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top