nlc.hu
Egészség

Kritikusan sok a beteg a sürgősségi osztályokon

Kritikusan sok a beteg, a szülők ügyelet helyett a sürgősségire viszik a gyerekeket

Egy gyereket két és fél óra várakozás után sem láttak el Nyíregyházán, de a fővárosban sem jobb a helyzet.

Kritikusan sok beteg van a fővárosban a gyermek sürgősségi osztályokon – mondta a Magyar Kórházszövetség elnöke az RTL Híradónak.

Velkey György szerint Pest megyében sok szülő az ügyelet helyett a fővárosi kórházak sürgősségi osztályaira viszi a beteg a gyerekét. A mostani járványos időszakban ez fokozott terhelést jelent a kórházaknak, hiába növelték az ügyeletes orvosok számát.

Beteget tolnak a Pécsi Tudományegyetem Klinikai Központja Sürgõsségi Orvostani Tanszék megnyílt Sürgõsségi Betegellátó Osztályán 2014. szeptember 29-én

A kép illusztráció (Fotó: MTI/Sóki Tamás)

Egy édesapa arról számolt be, gyerekét két és fél óra várakozás után sem látták el a nyíregyházi kórház sürgősségi osztályán. Az Országos Kórházi Főigazgatóság szerint nem történt szakmai hiba, a gyerek állapota nem volt súlyos, „várakozási ideje nem volt több, mint ami ennek megfelelő”.

Az egészségügyi államtitkár szerint az új ügyeleti rendszer miatt általában nem emelkedett a forgalom a kórházakban. Takács Péter szerint miután az ügyeleteket beköltöztették a kórházakba, a betegeknek kevesebbet kell várakozniuk.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top