nlc.hu
Egészség

Szilágyi Jánost tévedésből tüdőrákkal diagnosztizálták

Szilágyi Jánost tévedésből tüdőrákkal diagnosztizálták

Szilágyi Jánost már a legrosszabbra készítették fel az orvosai.

A 87 éves Szilágyi János a Blikknek arról mesélt, hogy tévesen diagnosztizálták tüdőrákkal, sőt, meg is műtötték.

Szilágyi Jánost tévesen műtötték

(Fotó: Vörös Szilárd/fotocentral)

“Ez egy szép történet, de kevéssé hősies. Gond volt a tüdőmmel, a műtét elkerülhetetlennek tűnt. Vizsgáltak jobbról, balról, aztán egy langyos tavaszi napon közölte velem az orvos: előrehaladott stádiumú daganatos betegségem van, készüljek fel a legrosszabbra. Lehet, hogy hihetetlen, amit mondok, de kicsit sem ijedtem meg, és nem kezdtem végrendeletet írni. Úgy voltam vele: szembenézek a betegséggel és legyőzöm. Aztán az operációt követően kiderült, hogy nem vagyok rákos. Valamit nagyon elnéztek az orvosok. Mosolyogva mondták: elnézést, Szilágyi úr, további jó egészséget!” – mesélte Szilágyi János, aki azt is elárulta, hogy nagyon szeret írni, fia két unokával is megajándékozta, az egyikük 18 éves, a másik 6 esztendős, akikkel imád lenni. Szilágyi lánya Amerikában él, akivel rendszeresen beszél.

Szilágyi János újságíróként kezdte a pályafutását, majd rádiós gyakornok lett: négy évig dolgozott ott, ám egyik napról a másikra eltanácsolták. Erről korában a BEST magazin interjújában beszélt.

„Kovalik Karcsi kollégámmal, barátommal Miskolcon dolgoztunk pár napig, annak idején nem volt könnyű szállodában helyet kapni. Így az ottani rádió stúdiójában húztuk meg magunkat. Egyik este felszedtünk két csajt, Karcsi nője nem, de az enyém velem jött, és ott aludtunk együtt a földön. A takarítónő beárult, így mire följöttem Pestre, a vezetőség már mindent tudott. Azonnal kirúgtak, s hosszú évek teltek el, mire újra rádiózhattam” – mondta 87 éves Szilágyi János.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top