nlc.hu
Egészség

Ehlers-Danlos szindróma hatása a szexuális életre

Allergiás a spermára, tönkre ment a fiatal nő élete

Az amerikai nő szexuális élete romokban hever a spermaallergiája miatt.

Egy 34 éves, minneapolisi nőt nemrégiben különös betegséggel diagnosztizáltak az orvosai. Megállapították, hogy Allison Tennyson testéből allergiás reakciót vált ki a spermával való érintkezés, emiatt pedig a szexuális együttlét is fájdalmas számára.

Allergiás a spermára, tönkre ment a fiatal nő élete

Tennyson egy, a Sun által szemlézett TikTok videóban elmondta, hogy esetében a szex  által kiváltott fájdalom

óvszer használatával sem küszöbölhető ki,

mivel annak összetevői is irritálják a bőrét. Tennyson emiatt aztán csak szökőévente tud lefeküdni párjával, leginkább csak az együttlét korai szakaszáig képesek eljutni. Ha ugyanis sperma éri a bőrét, az olyan égető fájdalmat vált ki belőle, hogy még a könnyei is elerednek. Én nem akarok fájdalmat, a párom sem akar nekem fájdalmat okozni, úgyhogy nem egyszerű – panaszolta el a videójában.

@microcatmachine What are others doing for this? #SemenAllergy #ChronicUrticaria #HypermobileEhlersDanlosSyndrome ♬ original sound – Allison Tennyson

 

Az Allison esetében diagnosztizált betegség

az Ehlers-Danlos szindróma, ami a kötőszövet szerveket és bőrt is érintő rendellenessége. Bár Allisont 160 allergénre tesztelték, csak néhány esetben – például a nikkelre és penicillinre – kapott pozitív eredményt. Allisonnak tíz éve kezdett fájdalmat okozni a spermával való érintkezés, korábban is nem tudott arról, hogy létezik ilyen kórság. Miközben szeretne együtt lenni párjával, csupán

nagyon korlátozott lehetőségei vannak az intimitásra,

miközben már attól is tart, hogy az Ehlers-Danlos miatt gyermeke sem lehet, ami végképp összetörné a szívét.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top