217-szer oltatta be magát koronavírus ellen egy német férfi, így van most

F.C. | 2024. Március 06.
Nyilatkoztak az orvosok az állapotáról.

Kutatók vizsgáltak ki egy férfit, aki állítása szerint 217 alkalommal adatta be magának a koronavírus elleni védőoltást. Ebből 134 immunizálást hivatalosan is meg tudtak erősíteni. Az eredmények szerint a rengeteg oltás ellenére teljesen normálisan működik az immunrendszere.

Mint az MTI írja, az erlangeni Friedrich Alexander Egyetem szakemberei szerint a Sars-CoV-2 elleni antitestek jelentősen magasabb mennyiségben voltak jelen szervezetében, mint azoknál, akik csak 3 védőoltást kaptak, de immunrendszere nem károsodott a sok oltóanyagtól, más kórokozókkal szemben normál módon működött.

A kutatók mindazonáltal felhívták a figyelmet arra, hogy egyedi esetről van szó, messzemenő következtetéseket nem lehet levonni ezekből az eredményekből.

Idehaza előfordult egy olyan eset, hogy véletlenül 6 adagot kapott a Pfizer-oltásból egy szombathelyi férfi. Ennek következtében pár órán át 37 fokos hőemelkedése volt, 180-ra felment a vérnyomása, fájt a feje, egy éjszakát kórházban kellett töltenie. Ennek kapcsán Rusvai Miklós virológus akkor azt nyilatkozta, hogy a több adag vakcina okozhat heves tüneteket, de nem veszélyes, ha valakit több adaggal oltanak be. “Tartósabb immunitás nem alakul ki, hiszen az illető szervezetében ugyanúgy lebomlik a beadott oltóanyag 3-4 napon belül, mint egy adag esetén” – fejtette ki akkor a szakértő.

Kiemelt fotó: illusztráció, MTI/Rosta Tibor 

Exit mobile version