nlc.hu
Aktuális

Túloltott szombathelyi férfi

Véletlenül hat adag Pfizerral oltották be a magyar férfit, ő lehet az első, aki ennyi dózist kapott

A magyar férfi ezzel megelőzi azt az olasz nőt, aki szintén véletlenül kapott négy dózis Pfizert a hétvégén.

Tévedésből egy helyett hat adag Pfizer vakcinát kapott egy szombathelyi férfi, számolt be róla az RTL Klub Híradója nyomán a 24.hu.

Véletlenül hat adag Pfizerral oltották be a magyar férfit, ő lehet az első, aki ennyi dózist kapott

A Pfizer-BioNTech koronavírus elleni oltóanyag, a Comirnaty-vakcina ampullái a Jósa András Oktatókórházban kialakított oltóponton 2021. május 2-án. (Fotó:
MTI/Balázs Attila)

Az esetről először beszámoló Vas Népe szerint a férfi nem a tömeges oltásra ment el, hanem a háziorvosa hívta fel múlt héten. Amint a tévedés kiderült, kórházba szállították megfigyelésre. Hőemelkedése volt és fájt a feje, de ennél komolyabb problémája nem volt.

Rusvai Miklós virológus az RTL-nek azt mondta, ez a többlet nem okoz problémát, de előnyt sem jelent.

A napokban mi is beszámoltunk arról az olasz nőről, aki szintén hat adag Pfizert kapott egy dózis helyett. Itt hasonló történhetett: az ápoló egyetlen adag oltóanyag helyett egy teljes ampullányival oltotta be, ami hat dózisnak felel meg.

Az eddigi, túladagolással kapcsolatos tesztek során legfeljebb négy adagot adtak be egyszerre egy személynek, állítólag még egyszer sem volt olyan, hogy valaki egy egész ampullányi Pfizert kapott volna. A fiatal nő az oltás után folyadékot és paracetamolt kapott, és megfigyelés alatt tartották egy helyi kórházban. Később kiderült, “csak” négy dózist kapott a 23 éves toszkán nő, így lehet, hogy a magyar férfi az első, akit ekkora dózissal oltottak.

Az oltás mellékhatásai

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top