nlc.hu
Egészség
Ekcémának hitte a kiütést, de mellkasában növő daganatot jelzett

Ekcémának hitte a kiütést, de mellkasában növő daganatot jelzett

Ijesztő diagnózisa lett egy makacs kiütésnek.

Rendszeresen feltűnt a nő bal sípcsontján egy vörös volt, mely sokkal durvább figyelmeztetésnek bizonyult, mint ahogyan azt gondolta. Kiderült ugyanis, hogy ez az újra és újra előkerülő kiütés valójában rákos daganat jele.

Mint mondja, a folt sokszor forró és lüktető volt, gyakran viszketett is, mégsem aggódott miatta, hiszen úgy vélte, egyszerűen az illatosított hidratáló okozza az irritációt. Akkor fordult végül mégis orvoshoz, amikor vőlegénye megkérte rá, hogy járjon a végére a dolognak.

A vizsgálatok során többször is mintát vettek a folt területéről, majd további vizsgálatok során derült fény rá, hogy egy mellkasában lévő daganat okozza a több más tünet között ezt is.

Fotó: GettyImages

Fotó: GettyImages

Ráadásul ha csak később vették volna észre a rákos elváltozást, akkor a daganat növekedése miatt már olyan nyomás nehezedett volna a fiatal nő szívére, hogy folyamatos légszomjjal küzdött volna.

Szerencsére a kemoterápia után a lányt mostanra rákmentesnek nyilvánították, azt azonban elmesélte, hogy a háziorvosa az eset óta mindenkivel mellkasröntgent is készíttet, aki hasonló kiütéssel érkezik hozzá.

via

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top