nlc.hu
Egészség
Elvérzett beteg: elismeri az OMSZ, hogy hibáztak

Elvérzett beteg: elismeri a Mentőszolgálat, hogy hibáztak

Az OMSZ belső vizsgálata személyi felelősséget állapított meg.

Hibázott a mentésirányító az Országos Mentőszolgálat szerint, amikor egy súlyosan vérző nő 6 órán keresztül hiába várt mentőre, majd a vérveszteség miatt meghalt. Mint arról korábban írtunk, az asszonyhoz egy budapesti kórház orvosa kért mentőt, mert műtétre lett volna szüksége. Mire a mentő kiért, már nem lehetett megmenteni az életét. 

 

Az Országos Mentőszolgálatnál azt nyilatkozták most az RTL Híradónak, hogy a budapesti kórház közötti késedelmes mentőszállítás kapcsán indított belső vizsgálat személyi felelősséget állapított meg. “A munkáltatói intézkedések folyamatban vannak” – fűzték hozzá.

Kunetz Zsombor egészségügyi elemző úgy véli, a többszöri segélyhívás valószínűleg nem ugyanahhoz a mentésirányítóhoz futott be, ezért nem tartja valószínűnek, hogy egyetlen munkatárs hibázott. Szerinte az eset az egész mentésirányítási rendszer hibájára utalhat, és nem egyedi. “Olyan dolgozók ülnek adott esetben mentésirányításban, akik erre a munkára nincsenek jól felkészítve. Elég magas a fluktuáció ebben a munkakörben. Megfelelő mennyiségű személyezettel lehet ezt a rendszert működtetni. Ehhez az kell, hogy tisztességes bérezése legyen az ott dolgozóknak és tisztességes munkakörülményei”  – jegyezte meg.

Az Országos Mentőszolgálat az esettel kapcsolatban azt is közölte, hogy az ügyben felelős munkatársuk mentésirányítói tevékenységre vonatkozó, érvényes szakmai eljárásrendet, szabályzatot sértette meg.

Az RTL Híradó ominózus riportja 23:52- 26:28 perc között látható.

Kiemelt fotó: illusztráció, MTI/Hegedüs Róbert

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top