
Számos olyan élelmiszer létezik, mely a szuperélelmiszerek előkelő klubjába tartozik nagyszerű tulajdonságai miatt. A tojás egyik ezeknek, hiszen igazán jótékony hatással van egészségünkre, ráadásul sokféleképpen elkészíthetjük anélkül, hogy unalmassá válna.
Sokan a tojás főzővizéhez 1-2 evőkanál ecetet is adnak és erre a módszerre eskünek. De mit jelent ez pontosan és miért érdemes kipróbálni?
Ezért érdemes ecetes vízben főzni a tojást
A főzővízhez adott ecet két célt is szolgál: megkönnyíti a héj eltávolítását a főzést követően, valamint a tojás fehérje és sárgája is puhább, ízletesebb lesz így. Különösen akkor, ha lobogó víz helyett mérsékelt hőmérsékleten készítjük el.
Az ecet ezen kívül abban is segítséget nyújt, hogy megakadályozza a tojások megrepedését tojásfőzés közben, így nem tapasztaljuk majd a bosszantó jelenséget, amikor a repedésen elkezd kifolyni a fehérje.
Ezért érdemes tojást ennünk, íme az egészségügyi előnyei
A tojás gazdag fehérjében, vitaminokban és ásványi anyagokban. Támogatja a szem egészségét, az izomtömeg növelését, az emésztést és a csontokat.
Szakértők szerint a legjobb, ha naponta egy, de hetente legalább négy tojást fogyasztunk akár magában, akár valamilyen recept részeként.