nlc.hu
Egészség
Tojást főzni ecettel? Ezért érdemes!

Így tesz csodát egy cseppnyi ecet a főtt tojással

Érdemes kipróbálni ezt a módszert, mert számos előnye van annak, ha ecetet adunk a tojás főzővizéhez.
Tojásfőzés ecet

Számos olyan élelmiszer létezik, mely a szuperélelmiszerek előkelő klubjába tartozik nagyszerű tulajdonságai miatt. A tojás egyik ezeknek, hiszen igazán jótékony hatással van egészségünkre, ráadásul sokféleképpen elkészíthetjük anélkül, hogy unalmassá válna.

Sokan a tojás főzővizéhez 1-2 evőkanál ecetet is adnak és erre a módszerre eskünek. De mit jelent ez pontosan és miért érdemes kipróbálni?

Ezért érdemes ecetes vízben főzni a tojást

A főzővízhez adott ecet két célt is szolgál: megkönnyíti a héj eltávolítását a főzést követően, valamint a tojás fehérje és sárgája is puhább, ízletesebb lesz így. Különösen akkor, ha lobogó víz helyett mérsékelt hőmérsékleten készítjük el.

Az ecet ezen kívül abban is segítséget nyújt, hogy megakadályozza a tojások megrepedését tojásfőzés közben, így nem tapasztaljuk majd a bosszantó jelenséget, amikor a repedésen elkezd kifolyni a fehérje.

Ezért érdemes tojást ennünk, íme az egészségügyi előnyei

A tojás gazdag fehérjében, vitaminokban és ásványi anyagokban. Támogatja a szem egészségét, az izomtömeg növelését, az emésztést és a csontokat.

Szakértők szerint a legjobb, ha naponta egy, de hetente legalább négy tojást fogyasztunk akár magában, akár valamilyen recept részeként.

via

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top