Egészség

Eltiltották unokatestvérétől az anorexiás lányt

Sajátjaként szerette a kislányt, testvére mégis eltiltotta tőle. Nem akarta, hogy lánya egy haldoklót szeressen meg.

A 26 éves brit lány, Jessica Clutterbuck azt monda, élete legnehezebb és legmagányosabb évei voltak azok, amikor magába szippantotta az anorexia. “Sosem felejtem el azt a családi grillpartit, ahol mindenki kint volt a ház előtt, és élvezte az őszi napsütést, míg én egy pokrócba csavarva ültem a házban, mert annyira fáztam.”

Jessica a Mirror című brit lapnak mesélt őszintén betegségéről és az évekig tartó küzdelemről, hogy újra egészséges legyen. Mint mondja, kamaszkoráig semmi baja nem volt a súlyával: “Szerettem enni, és még ennél is jobban szerettem új ételeket kipróbálni. Nem voltam sovány, de jól éreztem magam a bőrömben egészen addig, míg középiskolába nem mentem.”

A fiatal lány elárulja, ezután kezdődtek az evésproblémái. Folyamatosan koplalt, és amikor éppen nem éheztette magát, keményen edzett: napjában két fitnesz-DVD-t csinált végig. 19 évesen rájött, hogy nem jó irányban halad az egészsége, ezért újra rendesen kezdett enni, majd 23 évesen visszaesett, és rövid idő alatt három ruhaméretet fogyott.

“Akkoriban tényleg nem ettem semmit, csak banánt és görögdinnyét, amit diétás kólával kísértem le. A családom tudta, hogy valami nincs rendben, jártam pszichológushoz is, de a gondoskodás és a gyógykezelés se igazán segített rajtam” – mondja Jessica, majd hozzáteszi, végül a testvére volt az, aki visszahúzta őt a szakadék széléről.

Eltiltották unokatestvérétől az anorexiás lányt

“Eltiltott imádott unokahúgomtól, akit saját gyermekemként szerettem. A tesóm pontosan tudta, milyen szoros a kapocs kettőnk között, ennek ellenére az eltiltás mellett döntött. Azzal indokolta, hogy meg akarja óvni a lányát. Hogy nem szeretné, ha egy haldoklóhoz ragaszkodna.”

A fiatal nő azt mondja, testvére reakciója visszarántotta a valóságba, és küzdeni kezdett azért, hogy visszanyerje régi formáját. “Egy évbe is beletelt, mire helyreállt az egészségem, de azt kell mondjam, megérte a dolog.”

Olvass még többet az anorexiáról az NLCafé oldalán: 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top