1. Gyorsabban fogysz
Az első dolog, amit észre fogsz venni, ha leállsz a kenyérevéssel, hogy milyen gyorsan olvadnak le rólad a kilók. Ám azt fontos tudnod, hogy ez valójában nem a zsír, ami elvesztesz, hanem víz.
2. Elmúlik a kínzó éhségérzet
Egy kutatás szerint, ha szép lassan elkezdesz egyre kevesebb szénhidrátot enni, a jól ismert, kínzó éhségérzet is megszűnik. A szénhidrát ugyanis nagyon fel tudja emelni a vércukorszintet, és akkor érzed az éhséget, mikor ez visszaesik.
3. Nyomottabb leszel
A gabonában sok olyan tápanyag van, amire a szervezetednek szüksége van, így mikor kiiktatod a kenyeret az életedből, nagyon oda kell figyelned arra, hogy ezeket pótold. A gabonában többek között vas, magnézium és B-vitamin van, amelyek az állóképességet javítják, ha ezek hiányoznak a szervezetedből, fáradékonyabb leszel.
4. Elkerülhetetlen rosszkedv
A szénhidrátok hatással vannak az agyadban arra a részre, ami azért felelős, hogy jól érezd magad a bőrödben. Mikor búcsút mondasz a kenyérnek, ne lepődj meg azon, ha az elején azt veszed észre, hogy rosszabb a kedved és ingerlékenyebb vagy.