Egészség

Diákoktól kapott robotkezet a kislány

Csodálatos ajándékkal lepték meg a pici lányt.

 

Diákoktól kapott robotkezet a kislányA négyéves Harmony Taylor a jobb kezén ujjak nélkül született. Egy amerikai középiskola robotokkal foglalkozó szakkörének diákjai Harmony óvónőjén keresztül tudomást szereztek a kislányról, és elhatározták, hogy segítenek neki.

A tehetséges középiskolások hathetes munkával tervezték meg és készítették el azt a személyre szabott robotkezet, mely könnyebbé teheti Harmony életét. A robotkéz megépítéséhez szükséges anyagokat és eszközöket egytől egyig helyi lakosok adományozták.

 “Rózsaszínre fogom festeni a körmeimet” – jelentette ki a kislány, arcán hatalmas mosollyal az átadáson.

Harmony édesanyja is nagyon hálás az ajándékért, hiszen a robotkéz végre lehetőséget ad majd Harmonynak arra, hogy olyasmiket is megtehessen, amiket eddig nem, például elkaphasson egy labdát, kinyithasson egy dobozt vagy épp beköthesse a cipőfűzőjét.

“Igazán szüksége volt erre a kézre, hogy úgy élhessen, ahogy a többiek, hiszen a legtöbb dolog olyan embereknek készül, akiknek két kezük van. Nagyra értékeljük a lehetőséget, hogy megtehettük ezt, hogy segíthettünk valakin” – fogalmazott Aimee Kalczuk, a robotkezet készítő diákcsapat egyik tagja.

Forrás: mlive.com

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top